Ruim 37.000 euro voor goede doel tijdens Oranjebal Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Het Oranjebal werd dit jaar voor de achtste maal georganiseerd door de Stichting Oranjebal Ede, een initiatief van de Ronde Tafel 78 uit Ede.Het Oranjebal is inmiddels uitgegroeid tot hét galafeest voor Ede en omstreken en wordt eens in de twee jaar georganiseerd.

Unieke formule

‘Nog nooit was het Oranjebal zo snel uitverkocht’ vertelt Hilgard van Alphen, voorzitter van de Ronde Tafel Ede. ‘De formule van een goed georganiseerd galafeest in combinatie met een goed doel slaat aan. Het unieke van het Oranjebal is de combinatie van een wisselend lokaal goed doel dat breed gedragen wordt door ondernemers uit de directe regio in feestelijke ambiance en om de twee jaar op een andere locatie. Hiermee heb je telkens een vernieuwende setting waar mensen graag naar toe komen en ondernemers zich graag aan verbinden. Ruim vierhonderd mensen bezochten deze editie van het Oranjebal en gezamenlijk hebben wij een geweldig mooi bedrag op kunnen halen voor het goede doel.’ Aldus Van Alphen.

Ruim 37.000 euro voor het goede doel

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede wil kinderen met diabetes helpen met een speciaal voor dat doel geprogrammeerde robot, genaamd Ziggi. Een prachtig middel om kinderen in hun leed te ontzien, maar ook een kostbaar middel. De robot wordt gebruikt om kinderen te ondersteunen bij het leren van de handelingen die nodig zijn om goed met alle lastige onderdelen van diabetes om te gaan. Hij wordt met speelse leermodules geladen om interactief kennis over te dragen aan de kinderen en om te controleren of die kennis goed is opgenomen. Daarnaast wordt hij gebruikt om in de schoolklas van het kind voorlichting over diabetes te geven en om te laten zien wat diabetes voor een klasgenootje betekent. Met de bijdragen van sponsoren en de veiling tijdens het Oranjebal 2017 werd ruim 37.000 euro opgehaald. Hiermee ondersteunt de Stichting Oranjebal Ede Ziekenhuis De Gelderse in de aanschaf en verdere ontwikkeling van robot Ziggi.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden