Exalto Sport naar Bondskampioenschap

PR Exalto Sport
Foto: Ede.niews.nl

Exalto Sport turnster Annelies van Dijk kwam afgelopen zaterdag in actie tijdens de halve finale Turnen Dames eerste divisie. Dankzij een knappe negende plaats wist Van Dijk zich te kwalificeren voor het Bondskampioenschap 1e divisie.

Annelies van Dijk begon goed op het toestel Sprong, waarbij zij zich tevens wilde kwalificeren voor de toestelfinale. Met haar twee verschillende sprongen behaalde Annelies een score van 12,75, wat niet genoeg was voor de toestelfinale. Zij sloot haar wedstrijd af met een nieuwe vloeroefening. Een 12,40 was een goede score en hiermee staat zij eerste reserve voor de toestelfinale van vloer. Dit cijfer was ruim voldoende voor plaatsing naar de meerkampfinale op zaterdag 10 juni in Duiven.

VIJFDE DIVISIE

Bij de regiofinale 5e divisie in Lelystad heeft Noortje Zwaneveld een mooie tiende plaats behaald in een deelnemersveld van 36 turnsters. Ze scoorde het beste op de onderdelen sprong en brug waar Zwaneveld 13.300 punten wist te behalen.

Exalto Sport turner Max Koops heeft zich in Hoofddorp weten te plaatsen voor de finale van het NK turnen heren. Koops, turner in de 2e divisie senioren turnde een goede meerkamp. Met een puntentotaal van 67,30 punten miste hij op een haar na het podium. Hij werd uiteindelijk vijfde.

ACRO

De halve finale NK acro vond plaats in Zwolle. Van de 31 deelnemende teams konden maar acht teams zich plaatsen voor het NK.

PR Exalto Sport

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden