Kinderboerderij Oude Hofstede in Ede viert 30-jarig jubileum

Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 20 mei is het zover. Van 10 tot 16 uur wordt het 30-jarig bestaan van de Kinderboerderij Oude Hofstede in Ede gevierd. Het thema is kinderkermis. Met onder andere een springkussen, draaimolen, en diverse spellen.

Poffertjes en suikerspin horen er natuurlijk ook bij. Voor (groot)ouders en andere volwassenen zijn er ook attracties: diverse kramen. En de Boerenkraam, het verkooppunt van streek-producten uit het Binnenveld, heeft deze dag een bijzondere aanbieding die u niet mag missen.

In 1987 werd Stichting Kinderboerderij de Oude Hofstede opgericht om iets te maken van de oude, nogal vervallen boerderij uit 1879, de enige die niet was gesloopt bij de aanleg van de nieuwe woonwijk Maandereng. Met veel enthousiasme begonnen vrijwilligers eraan te werken, en dat doen ze feitelijk nog steeds. Begonnen met een handjevol dieren, wonen er nu zo’n 150 dieren permanent op de Kinderboerderij (de wandelende takken niet meegerekend, want die krijg je niet geteld). En het aantal activiteiten heeft zich ook uitgebreid. Er zijn clubs voor kinderen, er is een recyclingstraat, er komt een nieuwe waterspeelplaats, en er wordt samengewerkt met BSO Wijs! Een buiten-BSO met als uitgangspunt: niet binnen zitten maar buitenspelen.

Het nieuwste plan is een verbetering en verfraaiing van de omgeving van de Kinderboerderij. De bedoeling is dat er een groter, parkachtig geheel ontstaat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden