Vraagtekens bij zelfdoding Luciano in jeugdzorginstelling Deelen

Foto: Ede.nieuws.nl

De forensisch patholoog-anatoom Frank van de Goot, plaatst vraagtekens bij de zelfmoord van de 14-jarige Luciano Ligthart. Luciano overleed in juni 2016, in een gesloten jeugd-zorginstelling van de Hoenderloo groep in Deelen.

Volgens de instanties door zelfdoding, maar de familie van Luciano gelooft dit niet. Ook een onderzoek van de Inspectie Jeugdzorg heeft de twijfel bij de familie niet weg genomen. Uit dat onderzoek bleek weliswaar wel, dat de suïcidepreventie bij de Hoenderloogroep niet op orde is. Maar dat er geen noemenswaardige fouten zijn gemaakt door de instelling. Over een andere doodsoorzaak rept het verslag helemaal niet.

Volgens de Inspectie van de Jeugdzorg is bij dat onderzoek van de inspectie niet gekeken naar de vraag of het om zelfmoord gaat, maar slechts of de instelling goed heeft gehandeld. Volgens de familie is er niet goed gekeken naar de omstandigheden waaronder Luciano om het leven kwam.

De advocaat van de familie, Sébas Diekstra, heeft Van de Goot gevraagd om de dood van Luciano te onderzoeken. Die zegt nu dat hij zelfdoding met de hem bekende gegevens onwaarschijnlijk acht.

Bron: De Gelderlander

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden