Creation Verloskundigen neemt verloskundige zorg over van huisartsenpraktijk Ederveen

Dokterspraktijk Ederveen
Foto: Ede.Nieuws.nl

Met ingang van 1 mei 2017 neemt Creation Verloskundigen de verloskundige zorg over van huisartsenpraktijk Ederveen. Dokter Dorresteijn en dokter Van Dijk hebben ruim 27 jaar met heel veel plezier zwangerschappen en bevallingen mogen begeleiden in Ederveen en omgeving.

Dokter Dorresteijn: “Tijden veranderen. De eisen die aan verloskundigen worden gesteld worden steeds hoger: meer verplichte nascholingen, toegenomen aantal protocollen, noodzaak tot steeds meer voorlichting, strengere eisen aan waarneming en bereikbaarheid, toegenomen administratieve lasten, enzovoort. Daarnaast is ons werk als huisarts er niet rustiger op geworden en zijn we ’s avonds ook nogal eens bezet door een nascholing, een vergadering of een andere verplichting. Dit heeft er mede toe geleid dat dokter Van Dijk in 2016 al is gestopt met het doen van bevallingen en alleen nog de zwangerschapscontroles doet. Alles bij elkaar genomen betekent dat nu toch het moment gekomen is dat wij besloten hebben om te gaan stoppen met de verloskunde.”

Dorresteijn: “Als huisartsen hebben wij in het verleden meerdere jaren samengewerkt met Creation Verloskundigen te Veenendaal. Wij denken dat de zwangerschapsbegeleiding bij hen in goede handen is. Creation Verloskundigen heeft bewust gekozen voor kleinschalige begeleiding, omdat ieder kindje uniek is en elk leven een wonder is. Zij kunnen dus, net als wij, alle tijd en aandacht en geven die jij als zwangere nodig hebt.”

Rosanne van Dam, van Creation Verloskundigen: “Praktisch gezien verandert er niet zo heel veel voor zwangeren in Ederveen. Ook nu al houden wij op woensdagochtenden spreekuur in Ederveen, bij Salon Dynamique. Per 1 mei 2017 zullen wij spreekuur houden in de huisartsenpraktijk in Ederveen. Dit zullen wij op vaste tijden doen, vooralsnog is dat op de woensdagmiddag. Zwangeren hoeven dus niet naar onze praktijk in Veenendaal te komen, al zijn ze uiteraard ook welkom op één van onze spreekuren in Veenendaal.”

Alle zwangeren die onder zorg zijn bij huisartsenpraktijk Ederveen zijn per brief geïnformeerd. Op de speciale pagina www.creationverloskundigen.nl/ederveen vinden ze alle praktische informatie nog een keer op een rij. Ook kunnen zij zich hier aanmelden voor een eerste afspraak. Bellen mag ook op 0318 – 55 34 65 of stuur een e-mail naar [email protected] Overigens zijn zwangeren niet verplicht om voor Creation Verloskundigen te kiezen. Rosanne: “Maar uiteraard is iedereen van harte welkom!”

Rosanne van Dam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden