Verkrachtingszaak Ede geseponeerd

Foto: Ede.nieuws.nl

Een 17-jarige Edenaar die op 11 oktober werd aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Edese tijdens de Heideweek 2017, wordt niet vervolgd. De zaak tegen hem is geseponeerd.

Volgens het Openbaar Ministerie is er gebrek aan voldoende wettig en overtuigend bewijs van verkrachting van de Edese. Het slachtoffer is inmiddels op de hoogte gesteld. Er zijn geen andere verdachten.

De verkrachting zou plaats hebben gehad tijdens de Heideweek, de jaarlijkse feestweek in Ede. De Edese zou in de nacht van 22 tot 23 augustus vanaf station Ede-Wageningen zijn meegenomen door drie onbekende mannen. Volgens de 18-jarige is ze daarna naar een woning gebracht en door één van de mannen verkracht. Een dag later deed de Edese aangifte op het politiebureau.

De 17-jarige kwam in het onderzoek al snel in beeld maar is pas na verder onderzoek in de zaak ook daadwerkelijk aangehouden als verdachte. Na de aangifte zat de 17-jarige Edenaar een week vast en mocht daarna de zaak in vrijheid afwachten.

Bron: De Gelderlander

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden