Schrijftalent Kelly terVelde uit Ede laat weer van zich horen

Foto: Ede.nieuws.nl

Nog geen drie maanden na het verschijnen van haar debuutroman ‘De huisarts’ is de productie van het nieuwe deel in haar ‘Tijd om te helen’ serie al in volle gang. ‘Hartslag’ zal 5 mei verschijnen.

Je hebt niet stilgezeten dus?‘’Stiekem heb ik de eerste drie delen al geschreven. Maar stil heb ik zeker niet gezeten. Er komt een hoop kijken bij het realiseren van een boek. Zo heb ik wekenlang iedere avond mijn eigen manuscript door zitten lezen, om zo achtergebleven fouten op te sporen, bepaalde stukken te herschrijven en om bepaalde stukken te schrappen. Inmiddels heb ik vierkante ogen en ben ik  een paar migraines verder’’, lacht ze.

De huisarts is een behoorlijk succes. Hoe voelt dat?

‘’Dat voelt geweldig natuurlijk! Ik had nooit verwacht dat er zoveel animo en media aandacht uit voort zou komen. Ik ben aangenaam verrast. Vooral omdat ik liever op de achtergrond blijf. Laat mij maar de ‘stille schrijfster’ zijn, zoals ik vaak wordt genoemd. De erkenning die ik krijg voor mijn werk is een extra motivatie en drijfveer om door te gaan met schrijven”.

Vertel eens over je nieuwe boek?

‘’In hartslag gaat de verhaallijn tussen huisarts Gabriel en zijn patiënte Eva verder. Ik heb geprobeerd de personages verder uit te diepen. Gabriel wordt achtervolgd door een geheim uit zijn verleden. Een geheim dat hem zijn relatie met Eva kan kosten. Daarnaast wordt hij heen en weer geslingerd tussen de manipulaties van zijn familie en zijn ex-vrouw Julia die beweert zwanger van hem te zijn. Om verder te kunnen moet hij alle kaarten op tafel leggen. Maar of hij daar klaar voor is en of Eva hiermee kan dealen? Dat is de vraag die de lezer tot het einde zichzelf zal stellen. Ik heb besloten om na het einde van dit deel een memory lane over Eva toe te voegen.’’

Is dat de verrassing van dit deel?

‘’De verrassing zit hem hopelijk in het einde. Maar ik heb wel het idee dat de memory lane van toegevoegde waarde is voor het gehele verhaal. In de eerste twee delen zelf wilt Eva namelijk niet terugdenken aan haar verleden. In de memory lane gebeurt dit wel d.m.v. dagboekfragmentatie. Als de lezer al geen sympathie voor Eva had ontwikkelt, dan kan ik ze verzekeren dat dit na het lezen van de memory lane wel het geval is.’’

Hartslag wordt uitgegeven via uitgeverij Boekscout en is vanaf 5 mei te bestellen via alle bekende verkoopkanalen.

Interview: Chris Ouboter
Foto: Ede.Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden