Bestuurswisseling Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Ede.nieuws.nl

De Raad van Toezicht van Ziekenhuis Gelderse Vallei maakt bekend dat Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur, en Nicolet Zeller, lid Raad van Bestuur, met ingang van heden hun werkzaamheden hebben neergelegd.

Wander Blaauw is aangesteld als voorzitter Raad van Bestuur ad interim. Hij was sinds eind januari al aan de Raad toegevoegd. Hiermee wordt bestuurlijke vernieuwing mogelijk.

 

De Raad van Toezicht is Dik van Starkenburg en Nicolet Zeller erkentelijk voor hun grote inzet en waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei tot het gezonde bedrijf dat het nu is. De sterke positie van het voedingsziekenhuis, zowel regionaal als landelijk, behoort mede tot hun verdiensten. Gewijzigde bestuurlijke omstandigheden vragen echter om bestuurlijke vernieuwing.

 

Onderzoek

De Raad van Toezicht wil de samenwerking en het vertrouwen tussen de medische staf en de Raad van Bestuur optimaliseren. Zij volgt daarmee het advies van Prof. Mr. Hubben, die in opdracht van de Raad van Toezicht onderzoek heeft uitgevoerd naar de samenwerkingsstructuur in het ziekenhuis. Zijn advies is onder meer om bestuurlijke vernieuwing door te voeren in de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf.

 

Zelf heeft de Raad van Toezicht besloten om hieraan actief een bijdrage te leveren: de helft van haar leden beëindigt de toezichthoudende rol. Daarmee kan met nieuw elan, samen met de Raad van Bestuur, verder gebouwd worden aan de toekomst van het ziekenhuis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen