Veel publiek bij geslaagd 'Gypsy & More' festival bij Huis Kernhem

05 jun , 9:01 Nieuws
rene park1
EDE - Op zaterdag 1 juni 2024, werd op het gazon bij Huis Kernhem voor de eerste maal het 'Gypsy & More' festival georganiseerd.
Door René Hazeleger
Vanaf 15.30 uur in de middag tot 22.00 uur in de avond kon het in groten getale toegestroomde publiek genieten van een combinatie van Gypsy-muziek, jazz en klassiek.
Het draaide niet alleen om muziek, maar het ging hierbij ook om beleving, diversiteit, cultuur en lekker eten. En het festival was gratis toegankelijk.
Er stonden optredens op het programma van de wereldbefaamde gipsy-jazzgitarist Stochelo Rosenberg, de internationaal gerenommeerde gitaristen Paulus Schäfer & Joost Zoeteman en Trio Picolit (met sopraan Tineke Roseboom).
Het weer dat meezat, de goede verzorgde catering en de uitstekende muziek zorgden voor een goede sfeer onder het in groten getale toegestroomde publiek.
De organisatoren Paulus Schäfer, Tineke Roseboom en Joost Zoeteman waren opgetogen over het grote aantal bezoekers en spraken van een zeer geslaagd festival. Mede door dit succes zouden zij graag zien, dat dit gypsy-festival een jaarlijks terugkerend evenement zal worden.
Bekijk hier een korte impressie en een interview met de organisatoren Paulus Schäfer, Tineke Roseboom en Joost Zoeteman: