“Gratis nieuwe minibieb route Station Ede-Wageningen”

01 jun , 10:15 Nieuws
minibieb route ede wageningen noordzijde 2024
Cynthia Lukassen
Op zaterdag 1 juni, tijdens de Nationale dag van de minibieb, lanceert de Edese blogger en minibieb beheerder Cynthia Lukassen de tiende minibieb wandelroute route door Ede. Deze nieuwe route start en eindigt bij het vernieuwde station Ede - Wageningen.
Route rondom vernieuwde station
Tijdens deze nieuwe route loop je niet alleen door het nieuwe station, maar kom je ook langs bakkerij Jorisbrood, het Maanderzand en de Mauritskade. De route is 6 kilometer lang en is gratis te volgen of in pdf-formaat te downloaden op Cynspirerend.nl.
Tiende gratis minibieb wandelroute door Ede
Dit is niet de eerste minibieb wandelroute door Ede. Samen met deze nieuwe route staat het totaal aantal Edese minibieb routes op 10. “Het is leuk om te merken hoe enthousiast de mensen zijn wanneer ze de routes lopen. Dit motiveert ons enorm om de Edese routes te blijven maken en up-to-date te houden.” Elk jaar geven Cynthia en haar man de routes op haar website een update. En dat is hard nodig. Want er komen nog steeds minibiebs bij.
115 minibiebs in Ede
“In 2021 begonnen we met het bijhouden van de minibiebs in Ede. Destijds vonden we het al veel dat er 46 kastjes in onze woonplaats te vinden waren. Inmiddels is dit aantal al gestegen naar 115!” vertelt Cynthia Lukassen enthousiast. Elk jaar krijgen de routes een welverdiende update, zodat deze nieuwe kastjes ook in de routes verwerkt kunnen worden. “Gelukkig krijgen we daarbij hulp van een aantal Edese minibieb beheerders, die - net als wij – de kastjes in Ede een warm hart toedragen. Die hulp is voor ons echt onmisbaar. Anders is het niet te doen met z’n tweetjes.” Aldus de Edese minibieb beheerder.
Belangrijk om boeken toegankelijk te houden
Voorlopig is de Edese schrijfster nog niet klaar met het delen van minibieb routes. Volgens haar zijn deze kastjes niet alleen leuk voor het straatbeeld. “Minibiebs helpen om lezen te stimuleren. Daarnaast is het een duurzame manier om met boeken om te gaan, door ze met elkaar te delen. Echt van deze tijd dus. Zeker met de plannen van onze huidige regering om de Btw op boeken flink te verhogen, denk ik dat minibiebs een belangrijk middel blijven om boeken toegankelijk te houden voor iedereen. “ De 10 minibieb routes en lijst met 115 minibiebs in Ede kun je gratis vinden op cynspirerend.nl .
minibieb route ede wageningen noordzijde 2024