Ontruiming kamp buitenslapers in Ede verloopt rustig

EDE – Op vrijdagmiddag 31 mei 2024, om 12.00 uur, is de ontruiming begonnen van het tentenkamp van de buitenslapers bij het bosgebied De Sysselt.

In aanwezigheid van politie, handhavers van de gemeente Ede, en de omgevingsdienst De Vallei zijn de buitenslapers gesommeerd om te vertrekken. Het vertrek van de bewoners van het tentenkamp verliep rustig en zonder incidenten. Er was begeleiding van het Leger des Heils uit Ede. Medewerkers van het ACV liepen in witte pakken rond om rommel op te ruimen, wat nog een hele operatie is.

De bewoners van het tentenkamp die nu aan het vertrekken zijn, dat zijn daklozen en werkmigranten, zij moesten begin mei de nachtopvang voor buitenslapers verlaten, omdat de dagopvang verbouwd moest worden. Een gedeelte van de buitenslapers heeft wel opvang gevonden, echter een groep wil per se niet in een opvang, maar buiten slapen. Medewerkers van het Leger des Heils zijn aanwezig voor eventuele begeleiding voor deze mensen. Het blijft een triest gezicht om te zien hoe deze mensen buiten moeten leven.

Eerder deze week.

Buitenslapers moeten vertrekken bij het spoor in bosgebied De Sysselt

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen