DTS Ede deelt punten met kampioen CSV Apeldoorn

DTS Ede heeft het seizoen afgesloten met een puntendeling bij kampioen CSV Apeldoorn. Tot tweemaal toe kwamen de Edenaren terug na een achterstand. Namens de Edenaren wisten Nehkomi Veldt en Bilal Tmim het net te doen bollen. Kampioen CSV Apeldoorn werd onthaald door de Edenaren met een erehaag en bloemen.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Albert Willemsen

Zaterdag moest DTS Ede op bezoek, bij het vorige week kampioen geworden, CSV Apeldoorn. De thuisploeg kon vandaag nog tweede periodekampioen worden, al heeft het reeds een ticket voor de vierde divisie bemachtigd met het behalen van de titel. DTS Ede was uitgespeeld. De grote blessuregolf heeft een te grote rol gespeeld de afgelopen weken, waardoor een plaatsje voor de nacompetitie vorige week al onbereikbaar was geworden. Het heenduel eindigde destijds onbeslist in een gelijkspel.

Amper begonnen aan de wedstrijd was het al raak. CSV Apeldoorn kreeg een vrije trap te nemen net buiten de zestien meter. Specialist Didier Martel krulde de bal, onbereikbaar voor doelman Robin Franken, in de uiterste hoek; 1-0. DTS Ede moest gelijk op jacht naar de gelijkmaker. En die viel niet zo heel veel later. Frank Boers werd met een diepe bal vrijgespeeld en onreglementair opgevangen door doelman Nick Hofman binnen de zestien meter. De toegewezen penalty werd door Nehkomi Veldt in de rebound verzilverd. Eerst werd zijn inzet nog gekeerd, maar van dichtbij was de tweede poging wel doeltreffend; 1-1. In een leuk open duel golfde het spel over en weer. Na een half uur spelen wist Captain Jesse Buikema van dichtbij met het hoofd de bal het doel in te verlengen. De treffer werd terecht wegens buitenspel geannuleerd. Na 40 minuten spelen nog meer blessureleed. Helaas moest Frank Boers zich geblesseerd laten vervangen.

Het tweede bedrijf was net zo vermakelijk als de eerste. In de 48e minuut was Roy Talsma ongelukkig toen hij met een fraai schot de lat raakte. Niet veel later was het Thom Stunnenberg, die alleen op het doel af mocht gaan, maar hij zag zijn inzet gepakt worden. Een paar minuten later was Thom Stunnenberg wederom gevaarlijk, maar zijn kopbal ging over. En in een fase waarin DTS Ede het betere van het spel had, en het wachten was op een Edes’ doelpunt, sloeg de thuisploeg toe. Het was in de 66e minuut wederom Didier Martel, die een vrije trap verzilverde; 2-1. En net als in de eerste helft duurde het niet lang alvorens DTS Ede langszij kwam. In de 75e minuut onderschept Shapoul Ali de bal, levert een prima steekpass af, en weet Bilal Tmim af te ronden; 2-2. Niet veel later is het diezelfde Shapoul Ali, die nog de paal raakt. En daar zou het bij blijven.

Een belangrijke uitslag voor Bennekom zo zou later blijken. Voor DTS Ede zit het er voor dit seizoen op. Hopelijk hersteld eenieder voorspoedig en kan er met een volledig fitte selectie aan de voorbereiding worden begonnen. Vandaag waren Nehkomi Veldt, Roy Talsma, Huib Siefkes, Shapoul Ali en Haikaz Vervaart voor het laatst te bewonderen in het mooie blauw wit. Joris Bouter, Hidde Eshuis en Ahmed Lak kwamen niet in actie, maar ook zij zullen DTS Ede gaan verlaten. Bij deze allen dank voor de mooie momenten die jullie ons gaven en veel succes met jullie nieuwe uitdaging.

CSV Apeldoorn – DTS Ede 2-2 (1-1)

Doelpunten: 2. Didier Martel 1-0, 11. Nehkomi Veldt 1-1 (pen.), 66. Didier Martel 2-1, 75. Bilal Tmim 2-2