Regenboogbankje Ede opnieuw beklad – Daders uit Lunteren aangehouden

Foto: Gemeente Ede

EDE – Op donderdagavond 23 mei ’24, is het regenboogbankje aan de Molenstraat opnieuw beklad. Dat is al de derde keer in korte tijd. Agenten betrapten deze keer de daders op heterdaad en hebben de twee verdachten aangehouden.

Agenten reden rond 23.00 uur in een onherkenbare auto toen ze zicht kregen op de daders. Eén van hen hield een zwarte spuitbus vast en was bezig om het regenboogbankje over te spuiten. Het is de derde keer in korte tijd dat het bankje wordt vernield.

Agenten hielden twee 18-jarige jongens aan uit Lunteren, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Toen agenten zich kenbaar maakten gingen de mannen er in eerste instantie nog vandoor. Eén van de mannen werd door een agent na enkele meters vastgepakt en naar de grond gebracht, de ander leek te ontkomen op een fiets. Later is ook de tweede verdachte in zijn Lunterse woning opgepakt.

Burgemeester René Verhulst:

“Ik vind het onbestaanbaar dat dit opnieuw is gebeurd. Ik ben oprecht teleurgesteld. Niet alleen om de betekenis van het bankje, maar ook omdat mensen dus willens en wetens materiaal in de openbare ruimte vernielen. Blij dat de daders zijn aangehouden. Wij zullen alles in het werk stellen op de kosten op hen te verhalen. Dit gebeurt aan de vooravond van het derde Pride weekend in Ede. Ik ga ervan uit dat we het zeer drukke weekend dat voor de boeg staat met de Oldtimerrit en Classico Boretti, het defilé van de avondvierdaagse en de Prideactiviteiten op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan.”

Bankje weer schoon

Het regenboogbankje is inmiddels weer schoon, zegt een woordvoerder van de gemeente. De twee 18-jarige mannen worden verdacht van discriminatie en openlijke geweldpleging. Volgens een woordvoerder van de politie zitten ze allebei nog vast.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen