Duurzaamheidsprijs Ede Doet voor buurttuin CHE

Foto: Gemeente Ede

De duurzaamheidsprijs van Ede Doet is dit jaar uitgereikt aan de Buurttuin bij de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Wethouder Jan Pieter van der Schans overhandigde de initiatiefnemers een cheque van 1000 euro, die zij mogen besteden aan activiteiten in de tuin.

Buurttuin

De Buurttuin is een initiatief van de CHE. De school wilde graag het contact met de buurt versterken en stelde in 2019 grond beschikbaar. Het idee werd verder uitgewerkt door de Stichting Mijn Tuin Jouw Tuin en naast het schoolgebouw aan de Zandlaan werden zeven moestuintjes aangelegd. De tuintjes worden beheerd door een groep enthousiaste moestuiniers. Bij de tuin staat ook een groenten bieb, waar buurtbewoners terecht kunnen om te delen in de oogst.

Ede Doet

Wethouder Jan Pieter van der Schans: “Deze prijs is meer dan verdiend. De Buurttuin is dankzij alle enthousiaste tuiniers en de CHE niet meer weg te denken aan de Zandlaan. De tuin zorgt voor meer contacten in de buurt en levert ook nog eens duurzaam verbouwd voedsel op. Mooi om te zien dat Ede Doet ook hier werkt zoals het bedoeld is: Edenaren verbeteren hun leefomgeving en al die honderden initiatieven zorgen voor meer ontmoeting in de wijken.’’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen