Edese derby prooi Bennekom

DTS Ede heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Bennekom verloren. Nadat het in de eerste helft nog op voorsprong kwam door een fraaie treffer van Roy Talsma, moest de door blessureleed geplaagde ploeg de winst aan de gasten laten. Opmerkelijk was de comeback van voormalig captain Bram Holtman. Voor de wedstrijd werd Jesse Buikema gehuldigd voor 200 wedstrijden in DTS Ede 1. Het duel werd enige tijd gestaakt wegens het afsteken van vuurwerk op het veld.

“Vandaag maakten Robin van Voorst en Jelle de Jong hun officiele debuut in DTS Ede 1.”
Verslag: René Willemsen
Foto’s: Albert Willemsen

Vrijdagavond werd de derby gespeeld op Inschoten. Een beladen derby, waarbij voor beide ploegen ook nog de nodige belangen speelden. Bennekom voert de ranglijst aan in de tweede periode. DTS Ede wil ook graag een plek in de nacompetitie bereiken en heeft daar behoud van de huidige derde plaats voor nodig. Het heenduel in Bennekom eindigde destijds onbeslist in een gelijkspel.

Coach Arnold Brehler moest vandaag flink puzzelen om een basisopstelling op het bord op te tekenen. Met een overvolle ziekenboeg en ook nog een paar afwezigen werd zelfs “good old” Bram Holtman van stal gehaald om de wedstrijdselectie compleet te maken. Op een druk bezocht sportpark werd er om 20.00 uur met het nodige vuurwerk afgetrapt.

De eerste helft was matig van beide zijden. De gasten waren echter al wel snel gevaarlijk met een schot op de paal in de 6e minuut. Niet veel later werd het duel tijdelijk gestaakt. Enkele lieden uit de Bennekomse aanhang vonden het nodig vuurwerk op het veld te schieten en een spandoek in de fik te steken. De schade aan het hoofdveld zal ongetwijfeld verhaald gaan worden bij de v.v. Bennekom. Na een korte periode wordt de wedstrijd hervat. Het duurt even voordat DTS Ede gevaarlijk wordt, maar zo rond de 24e minuut weet het via een variant vanuit een corner bijna toe te slaan. Youssef el Hammouchi bereikt de vrijstaande Roy Talsma, die de bal de kruising in draait, maar nog net uit het doel gewerkt ziet worden. In de navolgende corner volgt de inzet van Chiel Willems, die van de lijn weggewerkt wordt. Een paar minuten later is het dan wel raak voor de Edenaren. Roy Talsma weet met een schitterende lob stand in Mike Vermeij te verrassen; 1-0. Bennekom zet nog wel enige malen flink aan zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de thee zijn het echter de gasten die de wedstrijd bepalen. DTS Ede komt er even niet uit. In de 47e minuut hield doelman Robbin Franken zijn ploeg in de wedstrijd met een goede redding. Niet veel later treft nog meer blessureleed DTS Ede. De al aan het einde van de eerste helft aangeslagen, Youssef el Hammouchi kan niet meer verder en wordt vervangen door Bram Holtman. In de 51e minuut volgt dan de gelijkmaker. Bennekom raakt andermaal de paal, maar ditmaal is het Marlon Versteeg die in de rebound kan afronden; 1-1. Niet veel later kan ook Roy Talsma niet verder. DTS Ede heeft het moeilijk en kan de bal maar niet in de ploeg houden en dat resulteert in de tweede treffer van de gasten in de 66e minuut. Een snelle aanval over de linkerflank eindigt bij Marlon Versteeg, die andermaal raak schiet; 1-2. Even later is het Bilal Tmim, die over schiet. Gevolgd door wederom een knappe redding van Robin Franken. Bennekom komt enige malen gevaarlijk door, maar DTS Ede blijft in de wedstrijd. En het had in de 76e minuut in de persoon van Bilal Tmim de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar zijn schot gaat over. Het blijft spannend en Bennekom raakt nog eens de lat in de 88e minuut. Even later wederom een grote kans voor de Edenaren. Bilal Tmim is op de brommer en levert een prima voorzet af, die door Frank Boers binnen geschoten wordt. Doelman Mike Vermeij weet echter redding te brengen met zijn been.

Daarmee gaan de punten ditmaal verdiend naar Bennekom. Helaas was het aantal afwezigen te veel voor een resultaat vandaag voor DTS Ede. Speciale vermelding voor Geert de Jong, die met zijn prima spel een formidabele comeback maakte na langdurig blessureleed. Zijn uitverkiezing voor “Man of the Match” was meer dan terecht. Tot slot erg jammer om te vermelden dat deze derby aan het einde ontsiert werd door enige lieden uit de Bennekomse aanhang. Laten we hopen dat toekomstige derbies hier van gevrijwaard worden.

DTS Ede – Bennekom 1-3 (1-0)

Doelpunten: 27. Roy Talsma 1-0, 51. Marlon Versteeg 1-1, 66. Marlon Versteeg 1-2, 90+1. Roy de Graaf 1-3

Gele kaarten: Stijn Homburg