Stadsrondleiding Ede op 20 april

Foto: Stichting Recreatie Veluwe Vallei

Kom ontdekken wat het bruisende stadscentrum van Ede zoal te bieden heeft. Laat u verbazen door de verrassende verhalen van de gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei (SRVV) op een stadsrondleiding op zaterdag 20 april.

De route voert langs gebouwen met hun eigen historie, de Trapakkers, oude stadsboerderijtjes en de Bospoort. De markante inwoners van Ede ontbreken uiteraard niet in deze rondleiding. Er wordt uitleg gegeven over het Mausoleum op de Paasberg: een grafmonument voor en herinnering aan het plaatselijk verzet uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook over de geschiedenis van de Oude Kerk wordt het nodige verteld. De moderne architectuur wordt zeker niet vergeten, net als het Kippenlijntje en het oudste restaurant van Ede, Buitenzorg.

De start is bij Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang: 14.00 uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,00 p.p. en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken bij Cultura. Overige data van de stadsrondleidingen: 18 mei, 22 juni, 13 juli, 27 juli, 3 augustus, 17 augustus, 7 september, 12 oktober en 28 december. Zie ook www.rondleidingenede.nl.

Wandeltochten

Ook trek in wandelen in de vrije natuur? Naast excursies in Ede organiseert SRVV de jaarlijkse Capitulatie Vrijheidstocht (11 mei), de Grebbe Vallei Wandeltocht (6 juli), de Paraglider Wandeltocht (3 augustus) en de Pegasus Wandeltocht (28 september). Per tocht genieten gemiddeld zo’n achthonderd deelnemers van de wandelingen.

Zaterdag 20 april ’24, start om 14.00 uur: Cultura, Molenstraat 45, Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen