Opnieuw locatie voor tijdelijke opvang Oekraïners gevonden

Foto: Google Street View

EDE – In de zoektocht naar opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden heeft de gemeente Ede besloten een gebouw aan Zandlaan 27 in Ede te huren. Dit gebouw staat ook bekend als het voormalig PTC+ gebouw. Hier kunnen op korte termijn ongeveer 100 mensen opgevangen worden die nu in Harskamp wonen.

Burgemeester René Verhulst: “We zijn gezien de huidige situatie continu op zoek naar nieuwe opvanglocaties. Er ligt een behoorlijke druk op, aangezien Defensie de locatie in Harskamp weer zelf nodig heeft. Met deze nieuwe locatie hebben we voor ongeveer 320 mensen nu vervangende huisvesting gevonden. We hebben dus nog ongeveer 100 plaatsen nodig.”

Op dit moment vangt gemeente Ede op de Legerplaats in Harskamp al ruim 2 jaar meer dan 400 Oekraïense vluchtelingen op. Defensie heeft aangegeven dat zij het terrein zelf weer in gebruik wil nemen. Zandlaan 27 gaat de gemeente Ede tijdelijk huren. In eerste instantie voor een jaar, met optie voor verlenging van een jaar. Dit is afhankelijk van hoe de situatie in Oekraiene verder zal verlopen.

Naar verwachting bespreekt het college van burgemeester en wethouders op 16 mei 2024 deze huur met de gemeenteraad. Daarna moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden om opvang voor Oekraïners te mogen realiseren.

Gemeente Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen