Wethouder Jeugdzorg Ede Bram van der Beek reageert op situatie zorgboerderij Wekerom

Raadhuis Ede
Raadhuis Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Ede – 2 april ’24. Afgelopen weekend was een zeer opmerkend bericht via Omroep Gelderland bekend gemaakt over jeugdzorg. Omdat wij dit als redactie van Ede.Nieuws.nl, een schokkend gebeuren vonden hebben wij enige vragen aan Wethouder Bram van Beek gesteld.

Volgens Omroep Gelderland reageerde de wethouder als volgt: De Edese wethouder voor Jeugdzorg Bram van Beek legt het dilemma uit waar de regio voor staat: “Wij willen als regio Foodvalley voor al onze kinderen een goede plek.

Daarvoor stellen we aan de voorkant kwaliteitseisen. En als er kinderen daadwerkelijk geplaatst worden dan proberen wij gedurende die tijd een vinger aan de pols te houden of er ook wordt uitgevoerd wat we hebben afgesproken. Maar je kunt niet bij iedereen elke week langsfietsen.”

 

Onze vragen van de redactie Ede. Nieuws:

Gaat u nu maatregelen nemen naar deze kinderopvang?

Komt er een onderzoek, naar deze strafbare feiten?

Wordt er aangifte gedaan door u, als wethouder bij de politie?

 Of kunt u al enige actie melden omtrent het ernstige gebeuren bij deze jeugdzorg boerderij.

Graag hoor ik uw inhoudelijke reactie.

 

De woordvoerster van wethouder van Beek, Monique Wulfers reageerde vandaag namens de wethouder als volgt:

Het belangrijkste is dat er momenteel geen kinderen uit Ede ondergebracht zijn bij de zorgboerderij en er kunnen ook geen kinderen meer geplaatst worden. Zodra de eerste signalen bij ons binnenkwamen is hier direct op gehandeld.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de klachten van de ouders. De klachten zijn in behandeling bij de brancheorganisatie van Coöperatie Boer en Zorg, hier valt de zorgboerderij onder.

We wachten eerst de uitkomsten van dit onderzoek af. Naar gelang de uitkomst van dit onderzoek bepalen we eventuele vervolgstappen.

 

Link bericht: https://ede.nieuws.nl/nieuws/56159/ouders-slaan-alarm-over-extreme-zorgboerderij-in-wekerom/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen