Rondleiding langs beelden in het Edese centrum op 3 april

Ga op woensdag 3 april op stap met de gidsen van Stichting Recreatie Veluwe & Vallei. Zij voeren u die middag langs de vele kunstwerken in het centrum van Ede.

Er zijn zeer verschillende bronzen en stenen beelden te zien die dicht bij elkaar staan. Elk beeld heeft zijn eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis. Sommige beelden zijn vrolijk, andere vertellen een bizar verhaal. Wat is er toch mis met de twee beren, waarom staat dit beeld in een plantsoen, waar kijken Chico en Chica naar? Wie is de figuur met de laptop op het muurreliëf van het Marnix College? De gids van SRVV vertelt alles over deze en andere Edese beeldhouwwerken en hun kunstenaars op een zeer toegankelijke manier.

De start is bij cultureel centrum Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang: 14.00 uur. Duur: ongeveer anderhalf uur. Aanmelding: ter plaatse bij de gids. Prijs: € 5,00 p.p. en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar. Na afloop is er gelegenheid om voor eigen rekening een consumptie te gebruiken bij Cultura.

Overige data van de beeldenexcursies: 4 mei, 6 juli, 20 juli, 10 augustus, 21 augustus en 28 september. Zie ook www.rondleidingenede.nl.

Wandeltochten

Nog meer trek in wandelen? SRVV organiseert ook de jaarlijkse Capitulatie Vrijheidstocht (11 mei), de Grebbe Vallei Wandeltocht (6 juli), de Paraglider Wandeltocht (3 augustus) en de Pegasus Wandeltocht (28 september). Per tocht genieten gemiddeld zo’n achthonderd deelnemers van de wandelingen.

Woensdag 3 april

Start om 14.00 uur: Cultura, Molenstraat 45, Ede

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen