Voordrachten, beeldende kunst en muziek in komende Dante

Foto: Cultureel Café Dante

Op het programma van Cultureel Café Dante in Cultura op donderdag 28 maart staan: dichter en zangeres Walinda de Jong, een voordracht van Larissa Verhoeff uit haar nieuwe dichtbundel, Jannet de Goede over de nieuwe tentoonstelling in het Kröller-Müller, kunstenaars Petra ten Brinke en Corina Stigter over hun expositie in Cultura en blues en rockmuziek door Back To The Roots.

Door René Hazeleger

Walinda de Jong

Zinnen geven, zingeving, zingen en mensen er zin in geven! Dat is de missie van Walinda de Jong uit Ede. Vorig jaar kwam haar Nederlandstalige album uit ‘Lang & gelukkig’ uit. Over het feit dat het leven niet altijd een sprookje is, maar soms ook wel. Haar liedjes zijn gevoelig, vrolijk, speels, melancholisch, dubbelzinnig met een dikke knipoog, zelfspot en een vleugje humor. Walinda verzorgt deze avond ook het gesproken woord.

Larissa Verhoeff

Voormalige stadsdichter van Ede en schrijfster Larissa Verhoeff komt voorlezen uit haar nieuwe bundel met de titel ‘Wij zijn allemaal wild’. De eerste Edese stadsdichtersbundel ooit!

Expositie in het Kröller-Müller Museum ‘Door de bomen het bos’

In het Kröller-Müller Museum is deze maand de nieuwe tentoonstelling ‘Door de bomen het bos’ te zien. Het museum toont kunstwerken van vier kunstenaars die in hun werk op verschillende manieren kijken naar de verhouding tussen mens en natuur. Als onderdeel van de tentoonstelling zijn er wandelingen en activiteiten in de beeldentuin. Hoofd presentatie van het Kröller-Müller Jannet de Goede geeft een introductie op de tentoonstelling.

‘Back To The Roots’ met Rocking Old School

Onder de vlag van Rocking Old School in Ede kwamen in 2022 zes muzikanten samen om lekkere blues en rockmuziek te spelen. Met zang, twee gitaren en keyboards op een stevige basis van bas en drums vormen zij de formatie Back To The Roots. In 2023 werd deze bezetting nog uitgebreid met twee saxofoons. Een groot deel van het repertoire heeft zijn basis in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw met bijvoorbeeld nummers van Eric Clapton en Jimi Hendrix.

Tentoonstelling Petra ten Brinke en Corina Stigter in Cultura

In Cultura is nu een unieke samenkomst tussen twee kunstenaars te zien die je meeneemt op een reis door mysterie en detail. In de tekeningen van Petra ten Brinke wordt de verbeelding geprikkeld door halfverlichte ruimtes die net buiten het kader lijken te vallen. Alledaagse taferelen krijgen hierdoor een aura van ongrijpbaarheid. Corina Stigter, daarentegen, toont haar meesterschap in het vastleggen van details. Haar bronmateriaal, afkomstig uit gevonden foto’s, wordt opnieuw gefotografeerd, uitvergroot en afgedrukt. Petra en Corina vertellen bij Dante meer over hun werk.

 

Cultureel Café Dante 28 maart 2024

Tijd: 20:20 – 22:30

Toegang: gratis

Locatie: Atrium in Cultura

 

Bron: Cultureel Café Dante

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen