DTS Ede en RKHVV delen de punten

DTS Ede is er zaterdag wederom niet in geslaagd haar competitieduel te winnen.

Thuis tegen RKHVV bleef het steken op een 1-1-gelijkspel. Beide doelpunten vielen in het eerste bedrijf. Namens de Edenaren wist “Man of the Match” Ko Snel te scoren.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Vandaag ontving DTS Ede in eigen huis RKHVV uit Huissen. En met die ploeg had het nog wat goed te maken. Afgelopen november eindigde het heenduel in een 4-1 nederlaag voor de blauwwitten. Voorafgaand aan dit duel hadden de gasten 4 punten minder bij elkaar weten te spelen dan de Edenaren en bovendien hadden zij daar een duel meer voor nodig.

DTS Ede startte heel behoorlijk aan het duel. Het was met Frank Boers in de tweede minuut al gevaarlijk. Zijn schot ging net voorlangs. Niet veel later was het aanvaller Roy Talsma, die de RKHVV-goalie testte en zijn inzet gekeerd zag worden. Tussendoor wist Ahmed Lak nog rakelings langs de paal te schieten. Het overwicht in het eerste half uur betaalde zich uiteindelijk uit in de 28e minuut toen een corner werd verlengd en door Ko Snel werd binnen gewerkt; 1-0. Niet veel later was het Frank Boers, die razendsnel aan zijn directe verdediger ontsnapte en vanaf de linkerflank zonder na te denken met een vlammend schot uithaalde. Het schot ging echter net voorlangs het doel. In het slot van de eerste helft gingen de gasten zich wat nadrukkelijker met het spel bemoeien en werden meteen gevaarlijk. Eerst was het nog doelman Robin Franken, die met een prachtige redding zijn ploeg overeind hield. Niet veel later werd een inzet binnen het doelgebied door Joël van Wijk nog net gekeerd voor de doellijn. Maar in de slotminuut kwam RKHVV alsnog langszij. Aarzelend uitverdedigen binnen de zestien werd genadeloos afgestraft door Mink Bugter; 1-1. In de extra tijd kreeg Roy Talsma de kans om DTS Ede gelijk weer op voorsprong te brengen. Frank Boers kwam goed door en bediende Roy Talsma, die zijn inzet met een katachtige reflex van de keeper en de paal naast zag gaan.

Na de thee kregen de Edenaren het steeds lastiger. Eerst was Ahmed Lak nog bijna doeltreffend. Hij onderschepte de bal binnen de zestien en haalde hard uit. Deze poging ging net over. RKHVV was echter inmiddels de ploeg die het initiatief in de wedstrijd nam en DTS Ede onder druk hield. Zonder overigens echt tot grote kansen te komen. De Edenaren kwamen er met wat counters enige malen gevaarlijk uit. Roy Talsma schoot eerst nog eens over en verzuimde later een afgemeten voorzet bij de tweede paal binnen te glijden. RKHVV schoot tussendoor nog op de paal. Er volgden de nodige wissels, maar het spel werd er niet beter op. In het slot van de wedstrijd sleepte DTS Ede nog bijna de winst binnen, maar de goed genomen corner van Nehkomi Veldt werd door Captain Joël van Wijk net over gekopt.

Daarmee kreeg de wedstrijd de uitslag die het verdiende en verzuimde DTS Ede te profiteren van de andere uitslagen in de top van het klassement. Komend weekend reist DTS Ede af naar Winterswijk voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Het weekend daarop volgt wederom een flinke uitdaging met een uitduel tegen koploper SDC Putten. Tot slot speciale dank aan Albert Willemsen, die – hersteld van zijn operatie – weer in staat was de fotoreportage bij dit verslag te verzorgen.

DTS Ede – RKHVV 1-1 (1-1)

Doelpunten: 28. Ko Snel 1-0, 45. Mink Bugter 1-1

Gele kaarten: Roy Talsma, Ko Snel

DTS Ede:

Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Jesse Buikema, Hidde Eshuis, Youssef el Hammouchi (75. Stijn Homburg), Huib Siefkes (80. Haikaz Vervaart), Frank Boers (75. Bilal Tmim), Roy Talsma (80. Nehkomi Veldt)

RKHVV:

Sebastiaan van der Sman, Danny Bosch, Niek van den Berg (65. Stijn van Elferen), Bob Kamp, Kevin Sissing (65. Maximilliano Mondi) , Luuk Pelkman, Jamarri Diks, Tom Titarsolej, Jelmer Goedhart, Mink Bugter, Nick Stienstra (86. Tyn de Beijer)

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen