Wereldbeker Skelerton voor Edese Kimberly Bos

Kimberly Bos
Kimberly Bos
Foto: NOS Screenshot Ede.nieuws.nl

Skeletonster Kimberley Bos uit Ede heeft voor de tweede keer in haar carrière de wereldbeker veroverd.  Dit schrijft zij op haar weblog.

Bij de laatste wedstrijd van het seizoen, in het Amerikaanse Lake Placid, eindigde de 30-jarige Edese donderdag als derde. Dat was genoeg voor de eindzege in het klassement.

De eindzege kon haar al bijna niet meer ontgaan, maar donderdagavond (Nederlandse tijd) eindigde ze in de afsluitende wedstrijd in Lake Placid als derde en dat zorgde ervoor dat het verschil met de concurrentie groot bleef. Kimberley stond dit seizoen in liefst vijf van de acht World Cup wedstrijden op het podium, waarbij ze twee keer de winst pakte. “Ik ben superblij dat ik de wereldbeker gewonnen heb, al was het nu geen verrassing meer.”

Riante voorsprong

Voor aanvang van de slotdag had Kimberly een riante voorsprong op de concurrentie, onder meer dankzij twee zeges en twee derde plaatsen in voorgaande races. Op de hobbelige baan in het noorden van de staat New York maakte ze enkele kleine foutjes. De Amerikaanse Mystique Ro en vicewereldkampioen Meylemans noteerden een snellere tijd.

Voor Kimberly Bos is de eindzege een mooi einde van een wisselvallig seizoen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen