Wedstrijdverslag NSC – DTS Ede

DTS Ede is zaterdagmiddag er niet in geslaagd het uitduel tegen NSC in winst om te zetten. Nadat het zelf op voorsprong kwam door een treffer van Haikaz Vervaart, moest het in de slotfase de gelijkmaker incasseren vanaf de elfmeterstip. De Edese ploeg, die zich van de week nog kwalificeerde voor de kwartfinale van de beker, laat hier mee dure punten liggen.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Aart de Zeeuw & Henry Zegers

Vandaag moest DTS Ede naar Nijkerk afreizen om met een goed gevoel, na de midweekse bekerzege, de competitie te hervatten tegen NSC Nijkerk. Een oude bekende waartegen het al vele mooie duels heeft gespeeld in het verleden. Het heenduel werd destijds in Ede gewonnen door de Edenaren met 3-0. Voorafgaand aan dit duel hadden de Nijkerkers 8 punten bijelkaar weten te spelen en het bezet daarmee de voorlaatste plaats in de rangschikking.

Zoals verwacht klapte de thuisploeg er volop. De Edenaren kregen weinig gelegenheid om te combineren en kwamen vaak in directe duels terecht. Het leverde een boeiend schouwspel met veel strijd en onderbrekingen op. Dat zorgde er mede voor dat de mogelijkheden op een hand te tellen waren. DTS Ede was in de 23e minuut dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van Youssef el Hammouchi vanaf de rechterflank werd door Joël van Wijk rakelings naast gekopt. Daarna volgden nog een paar pogingen van Roy Talsma, die van afstand tweemaal over schoot. NSC wist na een half uur spelen een schotje af te leveren, dat een gemakkelijke prooi vormde voor doelman Robin Franken. In de slotminuut was Roy Talsma ongelukkig toen hij zijn inzet op de paal zag belanden.

Na de rust kwamen de Edenaren wat meer aan combineren toe. Al werden zij opgevangen rond de zestien meter. In de 54e minuut was het goed doorgaan van Haikaz Vervaart binnen de overvolle zestien meter, die vanuit de kluts de bal mee kon nemen en binnenschieten; 0-1. DTS Ede was er dan toch in geslaagd het gaatje te vinden. Het ging verder op zoek naar een tweede treffer, maar liep zichzelf steeds vast in de eindfase van de aanval. In de 63e minuut was het de thuisploeg, die gevaarlijk doorkwam en bijna profiteert van verkeerd uitverdedigen. Robin Franken weet zich echter voor het shot te gooien. NSC verlaat wat meer de verdedigende stellingen en gaat zich meer met het spel bemoeien. Het zorgt er mede voor dat het de slotfase van de wedstrijd het spel over en weer gaat. In de 76e minuut moet de Edese defensie een corner weggeven onder druk. Het is de inleiding voor een hard schot, dat met de hand wordt uitverdedigd. De referee legt de bal op de stip en Arslan Gümüs schiet onberispelijk binnen; 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar werd er niet meer gescoord.

Daarmee laten de Edenaren voor de tweede opeenvolgende week punten liggen. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis RKHVV uit Huissen. Een week later zal het dan de kwartfinale van de beker spelen in een uitduel in en tegen Winterswijk.

NSC Nijkerk – DTS Ede 1-1 (0-0)

Doelpunten: 54. Haikaz Vervaart 0-1, 80. Arslan Gümüs 1-1 (pen.)

Gele kaarten: Bilal Tmim

NSC Nijkerk:

Ryan Kos, Stan Onland, Arslan Gümüs, Armando van Breda, Kevin van Essen, Jason de Groot, Zakaria Fimoud, Youri Blom, Gerben Hilgers, Jurre van den Brom, Coen Lieftink

DTS Ede:

Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Chiel Willems, Ahmed Lak, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart (68. Stijn Homburg), Youssef el Hammouchi, Roy Talsma, Huib Siefkes (46. Bilal Tmim), Thom Stunnenberg (60. Shapoul Ali)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen