Wedstrijdverslag DTS Ede – SC Bemmel

Offday DTS Ede

DTS Ede heeft zaterdagmiddag dure punten laten liggen in de strijd om de koppositie. Vanmiddag verloren de Inschoten bewoners in eigen huis met 0-2 van SC Bemmel. Na een moeizame eerste helft werd de wedstrijd na de rust volledig uit handen gegeven.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Aart de Zeeuw

Zaterdagmiddag ontving DTS Ede op het eigen veld SC Bemmel. Het heenduel werd destijds met 0-3 gewonnen door de Edenaren. SC Bemmel had voorafgaand aan dit duel 12 punten bijelkaar weten te spelen en is dus op zoek naar een resultaat. De Edenaren weten dat zij bij winst het minste aantal verliespunten hebben na deze competitieronde. Genoeg ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd.

DTS Ede wist in de beginfase het initiatief naar zich toe te trekken. Al wist het niet echt gevaarlijk te worden. In minuut 11 heeft Ahmed Lak de openingstreffer op zijn schoen na een mooie combinatie door de defensie heen. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Tegenstander Bemmel weet enige malen gevaarlijk vanuit de omschakeling via Sidar Ozcelik voor het doel van Robin Franken te verschijnen, maar de Edese defensie is op orde. Naarmate de eerste helft vordert voetbalt de thuisploeg steeds moeizamer. Het spel verloopt te langzaam en slordigheden zorgen voor onrust. In de slotfase is het tot twee keer toe Youssef el Hamouchi, die voor gevaar zorgt. In de 41e minuut werd zijn inzet gepareerd. In de 45e minuut schiet hij daarna rand zestien net over.

De tweede helft begint slecht voor DTS Ede. Amper een paar minuten gespeeld weet de razendsnelle Sidar Ozcelik te ontsnappen aan zijn directe verdediger en schiet vervolgens hard binnen; 0-1. Het de laatste tijd zo goed spelende elftal van Coach Brehler weet niet te imponeren. Sterker nog, het moet steeds meer achteruit. De gasten uit Bemmel zien kansen op meer en weten enige malen gevaarlijk door te komen. Er wordt ingegrepen, maar ook met de wissels lukt het maar niet om de wedstrijd om te keren. Sterker nog in de 77e minuut leidt slecht uitverdedigen in de eigen zestien de tweede tegentreffer in; 0-2. SC Bemmel gaat in de slotfase het spel vertragen en ook dat komt het spelbeeld niet ten goede. Met Joël van Wijk als ram spits in de voorhoede is er enige malen onrust in de Bemmel defensie, maar ook deze wijziging sorteert vandaag geen effect. Duidelijk is dat het vandaag niet gaat lukken voor de Edenaren.

Daarmee verliest DTS Ede dure punten en mag het weer aansluiten. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij rode lantaarndrager NSC in Nijkerk.

DTS Ede – SC Bemmel 0-2 (0-0) 32 Doelpunten: 47. Sidar Ozcelik 0-1, 77. Max Roelofs 0-2

Gele kaarten: Bas Disveld, Ahmed Lak, Frank Boers