Oproep politie Ede over vernieling autoruit Padberglaan Ede

Foto: Politie Ede Instagram

EDE – Aan de fietsende jongeman die op 30 november 2023 met een ketting een autoruit vernielde aan de Padberglaan in Ede.

Jij fietste met twee andere jongens rond 14.30 uur over de weg. Opvallend was dat jij een bivakmuts droeg. In je rechterhand hield je een ketting vast, lijkend op een kettingslot. Ter hoogte van een geparkeerde grijze Citroën, maakte je een slaande beweging met de ketting richting de auto. Hierdoor sprong de linker achterruit kapot.

De vernieling is vastgelegd door camera’s. Ook hebben we beelden van jou van de volgende dag, toen je ook over deze weg fietste, maar dan zonder bivakmuts. We hebben dus herkenbare beelden van je, die we nu nog blurren zodat je voor anderen niet herkenbaar bent. Maar je herkent jezelf wel. Je bent 15 à 16 jaar oud. Je droeg een beige jas met capuchon, een zwarte broek en lichte schoenen. Je haar is bruin en kort. Je hebt een zwarte fiets. Aan de voorkant van je fiets is een zwarte krat bevestigd. Meld je bij ons, want we willen graag met je praten en jouw kant van het verhaal horen. Doe dit wel binnen een week, anders maken we de beelden openbaar.

Je mag je melden op het bureau of ons bellen via 0900-8844. Vermeld daarbij het volgende zaaknummer: 2023562195. Hopelijk zien we je snel!

Tip ons!
Aan iedereen die deze post ziet: ken of herken je de jongen? Ook dan mag je ons tippen! Het nummer van de gratis tiplijn is 0900-6070.

Waarom we een foto blurren? Om de verdachten een extra kans te geven. Het is niet niks als je foto opeens op internet verschijnt. Iedereen ziet dat jij verdacht wordt van een strafbaar feit. Ook vrienden en bekenden. Dat kan veel impact hebben.

Blurren doen we als de aard van het delict daar aanleiding toe geeft of als de verdachte (vermoedelijk) minderjarig is. Natuurlijk willen we deze zaak oplossen. Meldt de verdachte zich niet, dan maken we de beelden alsnog openbaar, in de hoop dat iemand hen herkent.

MELDEN

De betreffende jongen kan zich melden op het politiebureau van Ede of bellen met tel. 0900-8844. “Vermeld daarbij het volgende zaaknummer: 2023562195. Hopelijk zien we je snel!” Anderen die de jongen herkennen kunnen de politie tippen via de gratis tiplijn is 0900-6070.

Instagram Politie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen