Foreign Affairs op 14 februari bij Live Stage Marnix

Woensdagavond 14 februari staat het duo Foreign Affairs uit het Verenigd Koninkrijk op het podium van zaal De Deel in Boerderij Hoekelum in Bennekom

Door René Hazeleger

Foreign Affairs is op dit moment één van de meest opwindende, opkomende Britse acts op het gebied van country en Americana. Dit duo uit Bristol bestaat uit de broers Lawrence (leadzang, gitaar, percussie) en Adam Purnell (gitaar, zang, percussie). Hun muziek is niet onder één noemer te brengen. Het kan worden omschreven als een mix van countryrock, blues, roots en indierock. In 2017 kwamen de broers voor het eerst goed in de spotlights te staan door een aantal prestigieuze supporttours voor grote country artiesten als Margot Price en Frankie Ballard. Ze hebben een aantal ep’s uitgebracht en zijn momenteel druk bezig met het leggen van de laatste hand aan hun eerste volledige album. Tijdens hun optreden bij Live Stage Marnix zullen ze veel van de nieuwe nummers ten gehore brengen. Het publiek kan dan kennismaken met intrigerende muziek die zowel zacht en beschouwend kan klinken, als ook groots en vol energie met gepassioneerde zang en pakkende riffs. Twee kanten die elkaar mooi aanvullen en zorgen voor boeiende optredens.

Foreign Affairs

De broers begonnen officieel in 2014 met hun band, maar ze hadden toen al een leven lang ervaring met het samen musiceren en zingen. Ze groeiden op in een gezin waarin muziek een belangrijke rol speelde. Hun vader voedde zijn zoons muzikaal op met een dieet van traditionele Americana, Texaanse songwriters als Rodney Crowell en gepassioneerde artiesten als Emmylou Harris. Het drukte een stevig stempel op de muzikale smaak van de jongens. Ze werden geraakt door de eerlijkheid en emotie die ze in die pure muziek hoorden.

Na enkele singles brachten ze in 2018 zes nieuwe songs uit op de ep ‘The Old Fire Station’. Deze werd beloond met mooie recensies. De legendarische BBC-presentator Bob Harris sprak lovende oorden over Foreign Affairs en gaf hun muziek geregeld een plek in zijn radioprogramma.

Al snel volgde een eerste Europese tournee met 22 optredens, evenals optredens op gerenommeerde festivals zoals Glastonbury.

De muziek van de broers kent vele gedaanten en varieert van verstilde, ingetogen nummers als ‘Maybe He Already Knows’ tot dampende opzwepende songs zoals ‘Chained To Love’, waarbij het moeilijk stilzitten is. En altijd is daar die prachtige, krachtige en soepele stem van Lawrence en de fraaie samenzang.

Bereikbaarheid Boerderij Hoekelum

De Boerderij is ondanks de werkzaamheden aan de Edeseweg goed bereikbaar; vanuit Ede is slechts één rijstrook open. Dat betekent voor bezoekers uit Wageningen en Bennekom dat je via de Mansholtlaan / Dr. W. Dreeslaan de verwijzing volgt via station Ede-Wageningen. Bij het verlaten van het terrein van Boerderij Hoekelum kun je alleen linksaf slaan richting Bennekom.

Meer informatie op: https://parklaan.ede.nl/omleidingen.

Het adres van Boerderij Hoekelum is Edeseweg 122, 6721 KE Bennekom, 25 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen.

Deur open: 19:30 uur Aanvang: 20:15 uur Entree € 15,00

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen