Technische tegenslag voor Mitchel van den Brink

Foto: Facebook Mitchel van den Brink

YANBU – Mitchel van den Brink uit Harskamp heeft ook na de elfde etappe in de Dakar Rally de derde plaats nog stevig in handen. De Harskamper werd in Saoedi-Arabië wel geplaagd door technische tegenslagen.

De equipe van Eurol Rally Sport is nog één etappe verwijderd van de felbegeerde podiumplaats in de zwaarste rally ter wereld. Mitchel heeft in het klassement na de pittige rit naar Yanbu nog een uur voorsprong op Janus van Kasteren, de nummer vier in het klassement. Mitchel en zijn manschappen gaven een uur toe op de Tsjech en werden als negende geklasseerd. In het algemeen klassement is Loprais nu ook vrijwel zeker van zijn tweede plaats. Van den Brink en zijn copiloten mogen morgen het brons ophalen op het podium in Yanbu.

Mitchel van den Brink, “We gaan alles doen om die derde plaats te behouden. Ik ben dan ook dik tevreden. ‘’

Voor vader Martin van den Brink duurde de rit van Alula naar Yanbu nog iets langer. De 53-jarige Dakar-expert reed vandaag weer in dienst van zijn zoon. De klassering en het tijdverlies zijn voor de equipe in de Iveco T-Way niet relevant. “We rijden voor Mitchel. Als het lukt om hem op het podium te krijgen dan zijn wij ook super blij.’’

Martin van den Brink eindigde op ruim twee uur als achttiende. Maar we zijn wel blij dat Mitchel binnen is en de derde plaats heeft behouden.’’ Ook voor de snelle assistenten rest er nog één ritje om de kroon op het werk te zetten.

Zaterdag staat de laatste etappe op het programma. Het ‘rondje om de kerk’ in Yanbu is op papier niet heel erg lastig. De special gaat over 175 kilometer aan de kust van de Rode Zee.

Bron: Berry Kamphorst

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen