Mono Boulder haalt 250.000 euro op met succesvolle crowdfunding via CrowdAboutNow

Ariën van de Kolk, oprichter MONO Boulder
Ariën van de Kolk, oprichter MONO Boulder
Foto: Anouk Hagemans

Ede – januari 2024 – Ariën van de Kolk, de ondernemer achter MONO Boulder is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow.

Met de financiering wil van de Kolk de eerste boulderhal openen in de regio Ede, Wageningen en Veenendaal. In korte tijd is er 250.000 euro opgehaald door 158 betrokken investeerders. Het minimale doelbedrag van de campagne is hiermee bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot 500.000 euro.

MONO Boulder

Mono Boulder is opgericht door Ariën van de Kolk, met de missie de bouldersport toegankelijker te maken, mensen te verbinden en een community te realiseren. “De regio Midden-Gelderland beschikt momenteel nog niet over een boulderhal of klimhal, daarom openen we dit jaar nog een hal met maar liefst 600m2 aan klimoppervlakte.” vertelt van de Kolk. Daarnaast faciliteert MONO Boulder straks een breed scala aan trainingen en is er ruimte voor yoga en een café.

Crowdfunding

Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. Van de Kolk heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. Er is inmiddels 250.000 euro opgehaald met 158 betrokken investeerders. Het minimale doelbedrag van de campagne is hiermee bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot maximaal 500.000 euro.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 5%.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen