Mannen TweeVV sterk uit de winterstop

Zaterdag 13 januari speelden de mannen van TweeVV de eerste wedstrijd van 2024 tegen Gemini uit Elst.

Tekst: Kees Schipstra

Volleybal derde divisie

Competitie TweeVV H1 – Gemini H1 uitslag 4-0

Na het debacle tegen Focus4U uit Woudenberg in de laatste wedstrijd van 2023 – ‘om je kapot te schamen’ zoals Johnny Bos het verwoordde – was iedereen benieuwd hoe de mannen dit jaar van start zouden gaan.

Juiste time-out

Gemini is een waardige tegenstander met behoorlijk wat ervaring in huis. Dat werd niet altijd naar de smaak van eenieder ten toon gespreid, maar spelers kunnen positief veranderen en altijd moet een team met het nodige respect bejegend worden. Ook in de zin dat serieuze tegenstand kan worden verwacht en dat daar een antwoord op moet komen.

Dat antwoord had TweeVV vanaf het begin paraat en wel op zo’n manier dat alleen in de tweede set een moment van die serieuze tegenstand van Gemini was te zien. Door een goed getimede time-out van coach Floor Kamps en twee aansluitende wissels op midden en de spelverdelers positie werd de kleine achterstand tenietgedaan en de set met 26-24 binnengehaald. Daarmee was dit ook de meest spannende set.

Onder controle

TweeVV had de verdere wedstrijd onder controle en kwam geen moment meer in gevaar. Naast de uitstekend spel verdelende Jarno Bonnecroy en de herboren diagonaal Johnny Bos, speelde het hele team strak en degelijk en was het een genot om naar de wedstrijd te kijken. Helaas zat Jan Burger nog geblesseerd op de bank en was Jurjen Landman niet van de partij, maar Jordi van Beusichem, Pim Kamps, Kevin van De Pol, Sander Lammertink, Casper Kooi, Geert Meijer en Martijn Drost leverden een puike prestatie door Gemini geen set te gunnen.

Stand

Het werd dus 4-0 met de volgende setstanden: 25-18, 26-24, 25-22 en 25-15. In de altijd sfeervolle sportkantine werden dan ook tevreden de glazen geheven. Door deze overwinning staat TweeVV stevig in de middenmoot met 31 punten uit 12 wedstrijden.

Komende wedstrijden

De mannen van H1 spelen zaterdag 20 januari om 17:00 in ‘t Dok in Dronten tegen Kitchen4all Dronten/Libero’99 H1.

De vrouwen van D1 spelen vrijdag 19 januari om 19:00 in Omnisport in Apeldoorn tegen Dynamo D5.