Het verloopt nog niet vlekkeloos in de Dakar Rally voor team Van den brink

Foto: Mitchel van den Brink Facebook

Van den Brink en zoon overleven pechdag in Dakar Rally

“Het gaat nog niet goed”, zegt Mitchel van den Brink direct na de tweede etappe van de Dakar Rally.

Ook Martin van den Brink had het lastig afgelopen zondag. De special in de tweede etappe van Al Henakiyah naar Al Duwadimi ging over 463 kilometer. Er stonden 47 trucks aan de start.

“De dag zat vol technische problemen, het begon met een kapotte stuurbekrachtiger, daarna luchtlekkage, waardoor de remmen defect raakten.  Na de defecten gemaakt te hebben, bleek er een kist losgeraakt. Die hebben ze als noodoplossing met spanbanden vastgezet. Na verloop van de etappe begon de versnellingsbak te haperen. Daar zat een storing in. Het was voor ons echt een dagje dat het allemaal niet zo lekker liep. Het is jammer dat we veel tijd hebben verloren. Nu moeten we de truck goed na laten kijken door de monteurs in het bivak. Hopelijk kunnen we dan morgen een etappe rijden met minder of geen problemen,’’ aldus Mitchel van den Brink, die zondag als vijftiende eindigde.

De mannen van Eurol Rally Sport waren vervolgens overgeleverd aan de collegialiteit van de overige truck-equipes. En geholpen door de Belg Dave Ingels. De schade aan de truck viel mee en de formatie van Martin van den Brink kon op goede snelheid de etappe vervolgen. “Het was voor ons best een pittige dag. Het verloopt nog niet vlekkeloos, maar we zitten nog in de race.
Martin en zijn manschappen eindigde in de etappe als 25e. In het algemeen klassement is het trio in de Iveco T-Way nu 21e. Voor ons geen probleem. Wij rijden vooral om Mitchel te helpen.’’

Vandaag gaat de derde etappe op weg naar Al Salamiya over een totale lengte van 733 kilometer. De klassementsproef telt 438 kilometer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen