112

Veel brandweer inzet voor autobranden en buiten brandjes in Ede tijdens de jaarwisseling

EDE - Maandagmorgen 1 januari rond 02.45 uur.
EDE - Maandagmorgen 1 januari rond 02.45 uur.
Foto: ASMedia

EDE – Maandagmorgen 1 januari rond 02.45 uur was brand ontstaan in een auto aan de Blokkenweg in Ede.
In een geparkeerde auto werd een felle brand ontdekt. De politie startte een eerste blussing tot de komst van de brandweer. De auto is grotendeels uitgebrand. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest, maar waarschijnlijk gaat het ook hier om brandstichting.

Tijdens de jaarwisseling is de brandweer erg druk geweest met buitenbrandjes, autobranden en caravan branden in het buitengebied van Ede.

In Wekerom stonden aan Het Laar een caravan en, iets verderop, een auto in brand. De brandweer was aan het begin van de nacht nog bezig met blussen, wat opviel was, dat een grote groep feestgangers het kennelijk bijzonder leuk vonden, dat de brandweer het gebeuren, maar weer moest oplossen.

Verder was de brandweer druk met het blussen van afval brandjes in de hele gemeente Ede.

Aan de Blijdestein in Ede is ook brandweer inzet voor een autobrand, de auto raakte behoorlijk zwaar beschadigd, brandstichting is hierbij niet uitgesloten.

Rond 22.30 uur is brand ontstaan in een auto aan de Sterkenburg in Ede. De brandweer heeft de motorkap van de auto opengeknipt om de brand volledig te kunnen blussen. De Tesla raakte door de brand flink beschadigd. Onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is geweest.

Verder was er een aantal keren brandweer inzet om brandjes in ondergrondse afvalcontainers te blussen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen