Erespeld de Roze Roos voor Wethouder Karin Bijl uit Ede

Foto: Chris Ouboter

Wethouder Karin Bijl uit Ede kreeg op zondag 10 december, internationale Mensenrechten-dag, de Roze Roos uitgereikt. Dit jaar reikte het Roze Netwerk van de Partij van de Arbeid de prijs uit in Rotterdam, tijdens hun drukbezochte jaarlijkse netwerkdag.

Met deze erespeld toont het LHBT-netwerk haar erkenning en dank aan een persoon die zich belangeloos voor LHBT-rechten en de regenbooggemeenschap heeft ingezet. Wethouder Karin Bijl uit Ede krijgt de Roze Roos dit jaar vanwege haar onvermoeide inzet voor gelijkwaardigheid en acceptatie vanuit sociaaldemocratische waarden.

Voorzitter Egbert de Vries: “Bondgenoten als Karin Bijl zijn nog altijd hard nodig in het bereiken en bewaken van onze bestaanszekerheid. Internationaal staan onze meest basale rechten onder druk. Met een wethouder als Karin heeft Ede echt een rots in de branding, die vecht voor acceptatie en dat je mag zijn wie je bent.”

Vorig jaar werd de Roze Roos uitgereikt aan Marjolein Sinke, raadslid in Reimerswaal. Zij kreeg veel lof, omdat ze weigerde een akkoord te ondersteunen die LHBT-rechten ontkende en bagatelliseerde.

Bericht van Marene Elgershuizen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen