112

Hennepplantage aangetroffen in woning Ede

Foto: ASMedia

EDE – Zondagmiddag 10 december 23’, om 14.30 uur is een hennepplantage aangetroffen aan de Borneolaan in Ede.

Na een Melding via Misdaad Anoniem is de politie een woning binnen getreden. Net voordat ze de deur wilden forceren kwam de eigenaar van het pand. Deze heeft de politie toegang verleend tot de woning.

In de slaapkamers werden in totaal ongeveer 400 hennepplanten aangetroffen. De planten werden zondagavond geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Door de politie is een verdachte aangehouden. Netwerkbeheerder Liander doet aangifte van diefstal van stroom.

Bericht Politie Ede op Facebook

Vandaag ontdekten collega’s een hennepkwekerij op een adres in Ede. De in werking zijnde hennepkwekerij werd ontdekt na onder andere een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Dat een hennepkwekerij voor veel gevaar zorgt, mag wel duidelijk zijn als de foto’s bekeken worden. De elektriciteit wordt illegaal afgetapt en dit resulteert in een hoog risico op brand.

In de hennepkwekerij stonden ongeveer 400 planten. De bewoner is op heterdaad aangehouden en wordt verhoord door de recherche.

Naast dat de verdachte voor de rechter zal moeten verschijnen zal er ook berekend gaan worden hoeveel oogsten er mogelijk geweest zijn. Hiervan wordt het wederrechtelijk verkregen voordeel berekend en dit kan via de rechter weer ontnomen worden door een ontnemingsmaatregel op te leggen aan de verdachte. Hierdoor wordt men niet alleen gepakt voor de huidige kweek maar ook voor de voorafgaande. De verdachte wordt teruggebracht naar zijn originele financiële staat. Misdaad mag nooit lonen.

Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij, meld dit anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen