NIEUW TELEFOONNUMMER VOOR DIERENAMBULANCE IN EDE & VEENENDAAL

Foto: D.A. Nederrijn DB
  • Op de foto v.l.n.r.: Hein Huijers, accountmanager, Dierenbescherming, Kitty van de Linden, manager Dierenhulp, Dierenbescherming, Izak Mauritz, penningmeester dierenambulance Nederrijn, Wilma van den Boogert coördinator dierenambulance Nederrijn, Ben Jansen, voorzitter dierenambulance Nederrijn.

Inwoners van de gemeente Ede en Veenendaal kunnen met ingang van 1 januari 2024 terecht bij Dierenambulance NEDERRIJN op het moment dat zij een dierenambulance nodig hebben.

Dierenambulance Nederrijn is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 06 – 5387 1861. 

Welke taken voert Dierenambulance Nederrijn uit in de gemeente Ede en Veenendaal? 

Het vervoeren van zieke en/of gewonde, zwervende (wilde) dieren naar de dierenarts en/of opvangcentra;

Gevonden dieren terugbrengen naar de eigenaar.

Het registreren van vermiste en gevonden huiddieren.

Het uitvoeren van particuliere ritten van huisdieren, van en naar, de dierenarts, een pension, dierencrematorium of trimsalon.

Het ondersteunen van hulpdiensten als brandweer en politie in geval van incidenten met een dier.

Het geven van voorlichting op basisscholen (groep 7) en bij verenigingen.

Het chippen van katten.

Om deze taken in de gemeente Ede uit te voeren is de Dierenbescherming een samenwerking aangegaan met Dierenambulance Nederrijn.

De Dierenbescherming heeft voor deze samenwerking gekozen omdat ze het belangrijk vindt dat dierennoodhulp 24/7 beschikbaar is. Naast gehouden dieren zoals honden en katten worden ook in het wild levende dieren geholpen indien nodig. Deze worden naar een gespecialiseerde wildopvang gebracht.

De Dierenbescherming en Dierenambulance Nederrijn werken al jaren samen. De dierenambulance Nederrijn is al actief in de gemeenten Renkum, Rhenen en Wageningen en brengt opgehaalde zwervend aangetroffen huisdieren uit de gemeenten Wageningen en Renkum naar de Hof van Ede / Dierenbeschermingscentrum Ede – Amersfoort. Deze samenwerking wordt vanaf 1 januari uitgebreid en volgend jaar staat Dierenambulance Nederrijn klaar voor het vervoer en opvang binnen de gemeente Ede.

De gemeente Veenendaal heeft om vergelijkbare redenen als de dierenbescherming besloten per 1 januari 2024 de dierenambulance taken uit te besteden aan dierenambulance Nederrijn.

De Dierenbescherming, de gemeente Veenendaal en dierenambulance Nederrijn zijn blij met deze samenwerking en hopen op deze manier een goede invulling te geven aan dierennoodhulp in de gemeente Ede en Veenendaal.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen