De derby eindigt onbeslist

BENNEKOM – De winterse kraker in en tegen Bennekom is vanavond in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Nadat de thuisploeg in de eerste helft de score opende, kwamen de Edenaren in het tweede bedrijf langszij dankzij een doelpunt van Chiel Willems. Het doelpunt van Ko Snel werd even daarvoor geannuleerd wegens een vermeende overtreding.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Albert Willemsen

Vandaag moest DTS Ede op bezoek bij Bennekom. Waar de Edese ploeg de laatste weken wat mindere resultaten overlegd is Bennekom aan het opkrabbelen na een zeer matige start in deze competitie. Voor dit treffen had de thuisploeg 9 punten weten te verzamelen en had daar een competitieduel meer voor nodig. Ook vandaag werden beide ploegen met een overmacht aan vuurwerk ontvangen op het veld, wat voor een mooie sfeer zorgde.

DTS Ede startte behoorlijk en wist enige malen door de Bennekomse defensie te kruisen. Na drie minuten was de kopbal van Frank Boers op doel het eerste wapenfeit. Niet veel later wist Ahmed Lak met een solo ver te komen, maar zijn steekpass bereikte net niet de geheel vrijstaande Thom Stunnenberg. In de 16e minuut wist Frank Boers over de linkerflank door te komen en bereikte ook zijn voorzet net niet de wederom vrijstaande Thom Stunnenberg. De dreiging was er zeker, maar de afstemming was voorin niet goed. In de 20e minuut zag Thom Stunnenberg zijn afstandsschot gepakt worden. Niet veel later was het de thuisploeg, die met haar eerste grote kans dodelijk efficiënt was. De geheel vrijstaande Marlon Versteeg kon van dichtbij binnen koppen; 1-0. De rest van de eerste helft waren er maar weinig mogelijkheden voor beide ploegen.

Na de rust ging kabbelde het duel enige tijd voort.Totdat de scheidsrechter de wedstrijd enige tijd stil legde wegens veelvuldig afsteken van vuurwerk langs het veld. Na een korte afkoelperiode werd de wedstrijd hervat. In de 55e minuut werd Thom Stunnenberg vrijgezet voor het Bennekomse doel, maar schoot hij in vrije positie te gehaast naast. Het was wel de inleiding van een periode waarin de Edenaren het heft in handen namen. Er volgden enige corners en Ko Snel wist bij de tweede paal binnen te knikken in de 62e minuut. Het doelpunt werd tot ontzetting van de Edenaren geannuleerd wegens een vermeende overtreding. Een discutabele beslissing. Slechts twee minuten later was het wel raak. Wederom vanuit een corner. Ditmaal werd deze eerst nog half uitverdedigd, maar in de rebound binnen geschoten door Chiel Willems; 1-1. Er volgden nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Zo was er voor DTS Ede het schot van Youssef el Hammouchi, wat over ging. En was er de grote kans voor Ahmed Lak die vrij voor doelman Christian de Haan uit kwam na een goede één-twee. Zijn schot was veel te gehaast en ging over. Niet veel later was er wederom een moment waar na afloop over werd nagepraat. Binnen de zestien meter werd een DTS-aanvaller neergetrokken bij een corner, maar de referee weigerde de bal op de stip te leggen. Gescoord werd er niet meer.

Daarmee laat DTS Ede wederom punten liggen. Komend weekend volgt nog het laatste competitieduel van dit jaar. Dan ontvangt DTS Ede in eigen huis DUNO uit Doorwerth.

Bennekom – DTS Ede 1-1 (1-0)

Doelpunten: 26. Marlon Versteeg 1-0, 65. Chiel Willems 1-1

Gele kaarten: Marlon Versteeg, Ahmed Lak, Yannick Zeeman