51 stemmers bij stembureau woonzorgpark De Hartenberg

Stembureau
Stembureau
Foto: Woonzorgpark De Hartenberg

Wekerom – Iedereen heeft het recht om te stemmen. Dit is een mooi recht, maar kiezen en stemmen is voor mensen met een verstandelijke beperking niet altijd vanzelfsprekend. Om het stemmen zo makkelijk mogelijk te maken, hebben een aantal woonzorgparken van ’s Heeren Loo een eigen stembureau. Zo ook woonzorgpark De Hartenberg.  Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen hebben 51 mensen hier hun stem uitgebracht. Dat is meer dan voorgaande jaren.

Bij het stembureau op woonzorgpark De Hartenberg konden cliënten samen met hun begeleider, verwant of vrijwilliger hun stem uitbrengen. Ook maakten cliënten deel uit van het team dat het stembureau bemenst.

’s Heeren Loo stelt op deze manier iedereen in de gelegenheid om zelf een bewuste keuze te maken wel of niet te gaan stemmen.

Deze verkiezingen was er een opkomst van 51 stemmers. Dat is hoger dan voorgaande jaren. Het woonzorgpark hoopt dan ook bij de volgende verkiezingen weer een stembureau te mogen openen. Daarmee blijft stemmen ook voor mensen met een verstandelijke beperking toegankelijk.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen