Bouw en crowdfunding boulderhal Ede-Zuid gestart

Foto:

EDE – De bouw van de nieuwe boulderhal op de Geerweg in Ede is van start gegaan. De sportgelegenheid, genaamd MONO boulder, moet klimmers en sportievelingen uit de regio een plek bieden om de steeds populairdere bouldersport te beoefenen. Naar verwachting zal de boulderhal in de zomer van 2024 opengaan.

Oorspronkelijk zou de bouw al in het voorjaar van dit jaar starten op het voormalig bedrijventerrein in Ede-Zuid. Vertragingen bij het verstrekken van vergunningen en zorgen van omwonende, leidde tot enig uitstel. “Ondertussen zijn de vergunningen binnen en hebben we de zorgen van onze toekomstige buurtgenoten kunnen wegnemen”, vertelt oprichter Ariën van de Kolk.

Alternatief voor fitness

Boulderen is een vorm van klimmen: via gekleurde grepen beklimmen sporters een muur van vier à vijf meter. Dikke valmatten op de vloer breken de val. Doordat deze vorm van klimsport geen gebruik maakt van een harnas of touwen, is boulderen laagdrempelig en toegankelijk. “Het is dus niet alleen voor ervaren klimmers, maar ook voor mensen die actief willen zijn en geen zin hebben om gewichten te heffen of op de crosstrainer te staan in de fitnesszaal”, zegt Van de Kolk. Routebouwers vernieuwen de routes regelmatig en bouwen klimroutes voor elk niveau. “Of je nu jaren ervaring hebt, of nog nooit een muur beklommen hebt, er is altijd iets wat bij je past.”

Crowdfunding

De boulderhal in Ede krijgt een oppervlakte van bijna 1400 vierkante meter. Om de bouw en inrichting ervan te helpen bekostigen, start de oprichter een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Met een investering helpen betrokken buurtbewoners, sportievelingen en klimmers de bouw en opening van de boulderhal te realiseren. “Mensen mogen zelf bepalen hoeveel ze investeren”, vertelt van de Kolk. “Dat kan al vanaf honderd euro, maar er zijn ook mensen die enkele duizenden euro’s investeren.” In totaal hoopt de oprichter op deze manier minimaal 2,5 ton en maximaal 5 ton bij elkaar te krijgen en zo onder andere de wanden, de klimgrepen, de bar en de keuken te bekostigen.

Wil jij helpen boulderhal MONO te verwezenlijken met een aantrekkelijk rendement? Ga dan naar www.crowdaboutnow.nl/monoboulder. “We willen met de hulp van de community een mooie hal bouwen waar iedereen uit Ede, Wageningen, Veenendaal en daarbuiten welkom is om te komen boulderen”, aldus Van de Kolk.

Ingezonden via Lees je mee?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen