DTS Ede stelt teleur

DTS Ede heeft zaterdagmiddag het duel tegen ASV Dronten in eigen huis met 0-2 verloren. Het betekende de tweede opeenvolgende competitienederlaag voor de Edenaren. Doordeweeks had DTS Ede zich nog weten te plaatsen voor de laatste 32 in het regionale bekertoernooi.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Vandaag ontving DTS Ede een oude bekende. In het verleden troffen beide ploegen elkaar nog regelmatig, al is dat al enige tijd geleden. Voorafgaand aan dit duel hadden de Drontenaren 11 punten bij elkaar weten te voetballen; 4 minder dan de Edenaren. DTS Ede had eerder deze week zich nog weten te plaatsen voor de volgende ronde van de beker.

De gasten gingen voortvarend van start. Het zocht brutaal de aanval en dat leidde tot enige gevaarlijke momenten voor het Edese doel. Al in de eerste minuut mocht het in kansrijke positie aanleggen voor een vrije trap. Langzaamaan ontwikkelde zich een open duel, waarin beide ploegen er bij tijd en wijlen gevaarlijk uitkwamen. In de 14e minuut werd Nehkomi Veldt vrijgespeeld aan de rechterflank en zag hij zijn inzet gepakt worden. Niet veel later wist Chiel Willems een aanval te verijdelen en kon hij na een combinatie alleen door op vijandig doel. Er zat echter nog net een voetje tussen. In het vervolg lieten de Edenaren mogelijkheden liggen door een onnauwkeurige eindpassing en meerdere malen wegens buitenspel afgevlagd te worden. ASV Dronten wist met een tweetal afstandsschoten voor gevaar te zorgen.

Na de thee een herhaling van de eerste helft. Wederom was het ASV Dronten wat aanzette in de beginfase en zette de Edenaren onder druk. Ditmaal met succes. In de 53e minuut wordt een kopbal van Mark Veldman verkeerd beoordeeld door doelman Robin Franken, waardoor deze tot doelpunt wordt gepromoveerd; 0-1. Dit lijkt de nekslag voor de thuisploeg, want het komt daarna maar amper meer in haar spel. Het ziet tevens Roy Talsma geblesseerd uitvallen. In de 78e minuut is er nog een snelle omschakeling van ASV Dronten, waarbij de ingevallen Maikel Bosch het eindstation is; 0-2.  DTS Ede is dicht bij een tegendoelpunt in de 82e minuut, maar de eveneens ingevallen Bilal Tmim raakt de paal. In de slotminuut wordt Thom Stunnenberg nog in kansrijke positie gebracht, maar zijn inzet vliegt op de lat.

Daarmee eindigde de wedstrijd in een verdiende zege voor ASV Dronten. DTS Ede kan terug zien op een zeer matige tweede helft en zal zich moeten herpakken. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij Bennekom om daar De derby van Ede te spelen. Aanvang 18.00 uur in Bennekom.

DTS Ede – ASV Dronten

Doelpunten: 53. Mark Veldman 0-1, 78. Maikel Bosch 0-2

Gele kaarten: Mark Veldman, Niek Telgen, Ahmed Lak

DTS Ede:

Robin Franken, Ko Snel, Joël van Wijk, Ahmed Lak, Manell Matulessy, Chiel Willems, Jesse Buikema, Haikaz Vervaart (60. Youssef el Hammouchi), Roy Talsma (70. Stijn Homburg), Nehkomi Veldt (81. Thom Stunnenberg), Frank Boers (60. Bilal Tmim)

ASV Dronten:

Alex Bindenga, Kelson Raven (69. Maikel Bosch), Niek Telgen, Laurens Brouwer, Rémon Kroes, Yanick Leichtenberg (69. Martijn Timmer), Jeremy de Graaf, Nick Siebelink, Yordi Schols, Mark Veldman, Cliff de Brons

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen