Competitie TweeVV D1 – Rebelle D1 uitslag 1-3

Competitie TweeVV H1 – Blauw Wit H1 uitslag 1-3

Vrouwen delven onderspit tegen de koploper en mannen tegen de nummer twee

EDE – Zaterdag 18 november 23’, was een thuisdag voor TweeVV in de Topsporthal in Ede. De vrouwen speelden tegen koploper Rebelle uit Dieren en de mannen tegen de nummer twee Blauw Wit uit Oldebroek.

Tekst: Kees Schipstra

Foto’s: Gerhard Oostindië

De vrouwen wonnen de laatste set en de mannen de eerste. In beide wedstrijden gingen de andere sets naar de tegenstander.

Vrouwen kansrijk

TweeVV speelde de eerste, tweede en vierde set prima volleybal en had kansen om een aantal sets van de koploper af te snoepen. Dat het maar bij 1 set bleef, was te wijten aan het toch af en toe wat wisselvallig spel. In de eerste en tweede set bleven de vrouwen uit Dieren net iets koelbloediger dan die uit Ede waardoor met slechts twee punten verschil werd verloren: 27-29 en 23-25.

Chaos

Deze tegenslag zorgde in de derde set voor lichtelijke chaos bij TweeVV. Die chaos zorgde dan wel weer voor extreme reddingen zoals die van Daniëlle Dijkstra die een bal knap redde met haar voet. Dubbele wissels door coach Joke Kamps, om onder andere drie aanvallers aan het net te houden, mochten deze set niet meer baten. Nummer 11 van Rebelle mocht een lange serie sprongservices maken waardoor uitgelopen werd naar 8-17. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt.

Goed spel

Toch heerste het gevoel dat een 0-3 achterstand geen recht deed aan de verhoudingen en TweeVV wilde dat dan ook in de laatste set laten zien. Er werd mooi gevarieerd gespeeld en spelverdeelster Esmée van Asselt legde de tweede bal een paar keer fraai op een open plek aan de vijandelijke kant. Ook het midden, buiten en de driemeter werden goed bediend én er werd goed verdedigd zodat deze set dik werd gewonnen en het gevoel werd versterkt dat hier meer in had gezeten dan de uiteindelijke stand van 1-3.

Setstanden: 27-29, 23-25, 15-25, 25-16.

Zware klus mannen

Blauw Wit staat bekend als een geduchte tegenstander en dat bleek ook deze wedstrijd waarin TweeVV direct al tegen een 1-8 en vervolgens 4-10 achterstand aan keek. TweeVV toonde echter strijdlust en veerkracht met een goede verdediging door Sander Lammertink en Kevin van de Pol en mooie driemeteraanvallen van John Bos, slinkse prikballen van Casper Kooi en typische Geert Meijerknallen.

Coach Joke Kamps kon trots zijn want de set ging alsnog naar de Edenaren en dat had niemand verwacht; het publiek ging er dus maar eens beter voor zitten want misschien zat er een verrassing aan te komen.

Het Beest van Oldebroek

Die verrassing kwam er niet omdat het altijd luidruchtige Blauw Wit – dat voor elke standaardsituatie wel een lied heeft gecomponeerd en dat luidruchtig ten gehore brengt – beter speelde dan TweeVV en een extra troef had meegenomen in de vorm van nummer 15, het Beest van Oldebroek. Zijn harde smashes scoorden altijd, op twee mooie blokkeringen na, en hij wist deze ook nog af te wisselen met geplaatste ballen. Ook de nummer 6 van Blauw Wit had op midden vaak alle ruimte om te kijken waar hij de bal nu weer eens in ging slaan.

Spelverdeling

De spelverdeling door Martijn Drost was zo nu en dan briljant met een uitschieter in de 4e set toen na een hele snelle verdedigende pass de bal ook heel snel op midden aan Jordy van Beusichem werd gegeven; een prachtig punt. Het kon helaas niet voorkomen dat Blauw Wit slechts 1 set hoefde af te staan aan TweeVV.

Setstanden: 25-20, 13-25, 17-25, 21-25.

Komende wedstrijden

D1 speelt vrijdag 24 november om 21:15 in de Alternohal in Apeldoorn tegen Dros-Alterno D3.

D1 speelt de 2e ronde van de beker dinsdag 28 november om 20:00 in De Talter in Oldebroek tegen promotieklasser Blauw Wit D1.

H1 speelt vrijdag 24 november om 21:00 in De Sijpel in Harderwijk tegen VVH H2.