Zure nederlaag DTS Ede

DTS Ede is zaterdagavond tegen een zure nederlaag opgelopen. Voetballend was het de betere ploeg, maar moest met tien man toezien dat de Bataven vijf minuten voor het einde met de buit er vandoor gingen.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Aart de Zeeuw

Vandaag stond er wederom een avondwedstrijd op het programma. DTS Ede moest op bezoek in Gendt bij zondag vereniging de Bataven. Een onbekende tegenstander derhalve. Voorafgaand aan dit duel had de thuisploeg negen punten bij elkaar weten te spelen.

In een wat gewijzigde opstelling startten de Edenaren om 18.00 uur. Vrij vlot daarna was het de thuisploeg, die gevaarlijk doorkwam. De eerste poging werd in kansrijke positie naast geschoten. De tweede werd door doelman Robin Franken verijdeld. Al snel kwam DTS Ede in haar spel en trok het de wedstrijd naar zich toe. Eerst was er een schot van Frank Boers, dat naast ging, en even later een schot van Youssef el Hammouchi. Dan volgt er een flinke charge op Jesse Buikema, welke slechts met geel wordt bestraft. Verhaal halen bij de scheidsrechter komt Youssef el Hammouchi op geel te staan. Een kaart met grote gevolgen naar zou later blijken. Jesse Buikema werd opgelapt en kon door. Daarna is er een hard schot van Frank Boers uit de draai, die net naast gaat. De thuisploeg weet aanvallend niet veel te brengen, maar blijft op de been. Vijf minuten voor de rust is er een aanval vanuit de omschakeling, waarbij Youssef el Hammouchi een overtreding maakt. Wel degelijk een vrije trap, maar geenszins een gele kaart. Toch meent de referee van dienst zijn stempel te zetten op de wedstrijd en deelt deze wel uit. DTS Ede mag verder met tien man, waar de Bataven daar al enige tijd mee hadden moeten staan.

Er volgen twee wissels na de rust en de Edenaren lijken zich te herpakken. Opvallend is dat gedurende grote gedeeltes van de tweede helft er Edes’ balbezit is, terwijl het de ploeg in ondertal is. Ondanks dat weet het aanvallend geen vuist te maken. Er is het schot van Stijn Homburg vlak na rust, wat net over gaat en ook een paar pogingen van Roy Talsma van grote afstand. Dichter komt het niet bij een doelpunt. Ook de thuisploeg weet aanvallend niet te profiteren van het overtal. Het komt enige malen dreigend door, maar de Edese defensie blijft relatief eenvoudig overeind. Juist vanuit een aanval van de Edenaren weet de thuisploeg uiteindelijk toch toe te slaan met een snelle uitbraak. Jordi de Kramer treft het vonnis: 1-0. En ondanks dat het spel enige tijd had stilgelegen, wegens een blessurebehandeling van de scheidsrechter, werd slechts vier minuten extra speeltijd toegevoegd. Wederom een misser van de leidsman, die vandaag zich niet van zijn beste kant liet zien.

Daarmee laten de Edenaren dure punten achter in Gendt. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis ASV Dronten.

Bataven – DTS Ede 1-0 (0-0)

Doelpunten: 84. Jordi de Kramer 1-0

Gele kaarten: Youssef el Hammouchi (2x), Jesse Buikema, Nehkomi Veldt, Thomas Demont