DTS Ede geeft wedstrijd uit handen in tweede helft

DTS Ede is zaterdagavond in Huissen hard onderuitgegaan. Na eerst nog op gelijke hoogte te zijn gekomen na de rust, liep RKHVV uit naar een 5-1 zege. Namens de Edenaren wist Roy Talsma te scoren. Aan Edese zijde maakte Joël van Wijk zijn rentree na een langdurige periode van afwezigheid wegens een hardnekkige blessure.

Verslag: René Willemsen

Vandaag stond er wederom een avondwedstrijd op het programma. DTS Ede moest om 18.00 uur aantreden in Huissen tegen RKHVV. De thuisploeg volgde voorafgaand aan deze wedstrijd DTS Ede op 1 punt, maar had daarvoor wel een wedstrijd meer nodig. Een heuse topper voor zover je daarvan kunt spreken in deze fase van de competitie.

De thuisploeg opende het duel vol op de aanval en zette de Edenaren onder druk. Ook wanneer de bal in Edes bezit was, werd deze volop afgejaagd. Het was er mede debet aan dat de blauwwitten een moeizame eerste helft speelden. Toch leverde dit in de beginfase weinig mogelijkheden op voor de thuisploeg. Na 14 minuten spelen kwam RKHVV toch op voorsprong. Mink Butger haalde net buiten de zestien meter uit en zag zijn bal in de uiterste linkerhoek buiten bereik van doelman Robin Franken binnenvallen; 1-0. Even later was het Roy Talsma, die zijn harde schot, die nog net werd aangeraakt, over het doel zag gaan. Het hoge tempo zorgde voor een mooi schouwspel. In de 24e minuut werd Ahmed Lak net voordat de inworp door RKHVV werd genomen tegen de grond geworpen. Dit werd genegeerd, maar niet zijn reactie waarbij hij de dader met een duw terugbetaalde. Het leverde een opstootje en een gele kaart op. In de 27e minuut was Thom Stunnenberg bij een snelle uitbraak bijna trefzeker. Zijn inzet ging echter rakelings voorlangs. In de 34e minuut hield doelman Robin Franken zijn ploeg in de wedstrijd bij een goede redding op een hard afstandsschot.

Na de rust waren het de Edenaren, die wat meer in balbezit waren. En na een periode van Edes offensief was het Roy Talsma, die DTS Ede weer op gelijke hoogte bracht. Bilal Tmim leverde een voorzet af vanaf de rechterflank die net wat achter Ahmed Lak en Roy Talsma terechtkwam. Toch wist Ahmed Lak af te vuren, maar zijn schot werd geblokt door een paar verdedigers. Roy Talsma was er snel bij om de rebound binnen te werken; 1-1. En net toen de wedstrijd leek te kantelen was het de thuisploeg die toesloeg. Het kreeg onterecht de inworp en wist in een paar keer raken toe te slaan. Wederom was Mink Butger de doelpuntenmaker; 2-1. Coach Brehler hoopte met een dubbele wissel het evenwicht te herstellen. Zover zou het echter niet komen. Eerst was er nog de mogelijkheid voor Bilal Tmim, vanuit een vrije trap van Haikaz Vervaart. Even later werd onder druk de bal verspeeld op het middenveld en werd vanuit de omschakeling razendsnel toegeslagen; 3-1. In de 77e minuut leek Huib Siefkes wat terug te doen. Zijn inzet krulde echter net naast. In de 79e minuut was er wederom een duur balverlies op het middenveld en wederom sloeg de thuisploeg razendsnel toe; 4-1. In de 83e minuut was daar de rentree van Joël van Wijk na lange afwezigheid. Hij zal zijn rentree echter niet hebben voorgesteld met een rol in de spits. Het zorgde voor wat onrust in de RKHVV defensie, maar een tweede doelpunt van DTS Ede zat er vandaag niet in. In het slot was er ook nog de 5-1 van Kevin Diks, maar was de wedstrijd allang beslist.

Daarmee laat DTS Ede de kans liggen om meer afstand te nemen. Komend weekend ontvangt DTS Ede in eigen huis SDC uit Putten.

RKHVV – DTS Ede 5-1 (1-0)

Doelpunten: 14. Mink Butger 1-0, 57. Roy Talsma 1-1, 60. Mink Butger 2-1, 67. Michael van der Swaaij 3-1, 79. Jamarro Diks 4-1. 88. Kevin Sissing 5-1

Gele kaarten: Ahmed Lak, Danny Bosch, Mike Propper