Hup Groen Hup Blauw en een Krakertje

Dinsdag 10 oktober speelde het eerste damesteam van TweeVV tegen D2 van Heyendaal uit Nijmegen. Heren 1 van TweeVV speelde ook doordeweeks; op donderdag 12 oktober de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen H1 van Gemini uit Elst. Het publiek kreeg waar voor haar geld.

Verslag TweeVV van Vincent Oostindië

Dames 1: Hup Groen Hup Blauw

Coach Kamps sr. begon de eerste set met Lymee Spoelstra, Merit Zuil, Daniëlle Dijkstra, Laura Dijkstra, Marije Germans, Sofie van Knippenberg en libero Ireen de Vries. Vanaf set 2 werd redelijk vaak gewisseld vanaf de bank waar Rachel Ravenhorst, Floor Kamps, Josefine Uittenbogert, Tess van Asselt en Esmée van Asselt op zaten. De service van Daniëlle was in deze 1e set sterk maar de passers waren nog niet helemaal warmgedraaid. De eerste set liep vrij slecht en werd dan ook verloren. In de 2e set kreeg Blauw te maken met een goede service van de nummer 9 van Groen. Blauw was nu echter beter georganiseerd en pakte deze set mede door fraai scorend werk van Merit. In de 3e set liep het voor Groen weer beter; een mooie 3-meter aanval van de nummer 3 en de set ging naar de Nijmeegsen. De 4e set moest door Blauw gewonnen worden. Op 22-19 voor Blauw nam de coach van Groen een time-out maar het mocht niet baten; die set scoorde Groen niet meer. In de laatste set, waarbij het publiek van spanning begrijpelijkerwijs op de banken stond, was het erop of eronder. Het werd erop voor Blauw mede dankzij uitstekende blokkering op midden. In deze wedstrijd viel ook de prima arbitrage op al leek – schijn bedriegt – de 2e scheids zo nonchalant als de weg naar Rome en moet een groot deel van het publiek nog steeds wennen aan de albertheijnpyamaparty-outfit van de fluiters. Setstanden: 19-25, 25-18, 22-25, 25-20, 15-8.

Heren 1: Krakertje

Coach Kamps jr. begon deze bekerwedstrijd met Martijn Drost, Pim Kamps, Geert Meijer, Johnny Bos, Jan Burger, Jordi van Beusichem en libero Sander Lammertink. Later werden ook Casper Kooi, Jurjen Landman en Jarno Bonnecroy aan het zweten gezet. De 1e scheids bewees deze wedstrijd maar weer eens dat hij niet beticht kan worden van thuisfluiten ook al heet hij van de achterkant eveneens Kamps.

Het werd een zeer enerverende pot waarin TweeVV uiteindelijk in totaal slechts 5 punten meer scoorde dan de heren van Gemini uit Elst. De 1e set liep absoluut niet soepel voor TweeVV en de aanvallers werden door diverse oorzaken niet echt lekker bereikt. Die set ging dan ook jammerlijk verloren. De 2e set waarin Jurjen voor Jan kwam, leek een voortgang van de malaise maar na een time out op 3-8 achter keerde het tij. Ook al werd vanaf de tribune Gemini beschuldigd van galleryplay en probeerde nummer 6 met zijn sokken de tegenstander af te leiden, TweeVV trok deze set goed blokkend naar zich toe, zij het met ook slechts 2 punten verschil. Na de wedstrijd twee sets aanschouwd te hebben trok erelid Wim Knap tijdens de 3e set de conclusie: “Pim is te oud”. In de 3e set waren er weer opstartproblemen; vooral nummer 1 van Gemini scoorde aan de lopende band. Op 10-13 achter wisselde Kamps de spelverdeler en met veel wilskracht werd ook deze set met 2 punten verschil binnengesleept. In de 4e set kwam Jordi voor Geert op midden en Pim had waarschijnlijk iets opgevangen van de tribune want hij toverde een serie uitstekende services uit zijn schouder. Ook al was de nummer 2 van Gemini goed op dreef en was de spelverdeling aan Elster kant in orde, de 4e set werd een prooi voor TweeVV. Setstanden: 24-26, 25-23, 27-25, 25-22.

Komende wedstrijden

D1 speelt donderdag 26 oktober om 20:00 tegen Nuovo D1 (promotieklasse), dit is een bekerwedstrijd.

D1 speelt zaterdag 28 oktober thuis om 13:00 tegen Heyendaal D1.

H1 speelt woensdag 18 oktober om 21:15 in De Helster in Elst tegen Gemini H1 de revanchewedstrijd voor uitschakeling in de beker.

H1 speelt zaterdag 28 oktober thuis om 15:15 tegen SSS H4.