Roy Talsma schittert bij overwinning DTS in Bemmel

DTS Ede heeft zaterdag het avondduel uit in Bemmel met 0-3 gewonnen. Namens de Edenaren wisten Bilal Tmim en Roy Talsma (2x) te scoren. Met name de eerste treffer van Roy sprak tot de verbeelding. De blauwwitten eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Etienne Baars.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Aart, Bas & Harold de Zeeuw

Zaterdag stond er weer een avondduel op het programma. DTS Ede moest op bezoek bij zondag vereniging SC Bemmel. Een vereniging waartegen het nog nooit eerder in competitieverband tegen was uitgekomen.

DTS Ede startte goed en kruiste enige malen gevaarlijk door de achterhoede van SC Bemmel in de beginfase zonder toe te slaan. Zo waren er mogelijkheden via Bilal Tmim en Thom Stunnenberg. De thuisploeg herstelde zich en vocht zich terug in de wedstrijd. Het leverde een strijd op gedurende het resterende half uur zonder dat beide ploegen mogelijkheden creëerden. Bij de Edenaren lag het tempo te laag en naarmate het eerste bedrijf vorderde werd het slordiger, mede door de grote werklust van de thuisploeg. Op slag van rust kwam Ahmed Lak door over de linkerkant en wist hij Bilal Tmim binnen de zestien meter te bereiken, die de bal in het doel werkte; 0-1.

Ook na de thee een zelfde spelbeeld. DTS Ede wat flink op de huid werd gezeten door de thuisploeg die, in tegenstelling tot de eerste helft, nu wel aanvallende intenties toonden. Doelman Robin Franken werd echter maar zelden getest. Na 66 minuten was het Roy Talsma, amper een minuut eerder ingebracht, die met een beauty de wedstrijd besliste. Roy zette druk op een verdediger in de opbouw en ontfutselde de bal. In een split second nam hij waar dat doelman Wesley Hendriks wat ver voor zijn doel stond en besloot hij vanaf ruim 30 meter uit te halen. En met succes; 0-2. Wat een binnenkomer van de aanvaller die zo lang buitenspel stond wegens een blessure. Niet veel later was de thuisploeg gevaarlijk met een hard schot dat net naast ging. En vrij snel daarna kwamen de Edenaren met tien man te staan nadat Etienne Baars zijn tweede gele kaart incasseerde. Het veranderde vrij weinig aan het spelbeeld. De Edese defensie bleef vrij eenvoudig overeind en was enige malen gevaarlijk vanuit de omschakeling. Zo ook in de blessuretijd toen de opgestoomde Hidde Eshuis de bal goed aflegde op Roy Talsma, die de 0-3 binnen schoot.

Daarmee heeft DTS Ede na drie wedstrijden de volle buit net als CSV Apeldoorn. Komend weekend ontvangt DTS Ede NEC in eigen huis in het kader van de tweede bekerronde. Het weekend daaropvolgend hervat het de competitie met een thuisduel tegen NSC uit Nijkerk.

SC Bemmel – DTS Ede 0-3 (0-1)

Doelpunten: 45. Bilal Tmim 0-1; 65. Roy Talsma 0-2; 90+1 Roy Talsma 0-3

Gele kaarten: Rein Wagenaar, Etienne Baars (2x)