DTS Ede opent competitie met zege

DTS Ede heeft zaterdagmiddag haar eerste competitieduel tegen WSV in eigen huis met 2-1 gewonnen. Nadat de blauwwitten eerst nog achter kwamen, wist het langszij te komen dankzij Thom Stunnenberg en een eigen doelpunt. Een fraaie derde Edese treffer van Stijn Homburg werd geannuleerd.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Vandaag was het zover. Na een redelijke voorbereiding, en een goede eerste ronde voor de beker, volgde vandaag de competitiestart. DTS Ede ontving in eigen huis WSV uit Apeldoorn. Een zondag eersteklasser, waartegen de Edenaren nog niet eerder hadden aangetreden.

DTS Ede startte niet al te best. De gasten waren scherp aan de wedstrijd begonnen en stonden na vier minuten al met twee man vrij voor doelman Robin Franken. Het liep goed af voor DTS Ede. Ook in de 13e minuut doken de Apeldoorners gevaarlijk op voor het Edese doel, maar ook ditmaal zonder gevolgen. Na 17 minuten was het dan wel raak. Een snelle uitbraak eindigde bij Paul Diesel, die ditmaal wel profiteerde; 0-1. Het doelpunt zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Het was nu DTS Ede dat duels won en dreigend voor het Apeldoornse doel verscheen. Eerst was er nog het schot voorlangs van Ahmed Lak, maar even later in de 32e minuut was het Thom Stunnenberg, die de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Het begon met een goede inspeelpass van Jesse Buikema, die door de geheel vrijstaande Nehkomi Veldt binnen de zestien meter werd teruggelegd op de inkomende Thom Stunnenberg, die raak schoot; 1-1. Een paar minuten later kon het thuispubliek wederom juichen. Een strakke bal werd in eigen doel gegleden in een uiterste poging een Edes doelpunt te voorkomen; 2-1. In het slot van de eerste helft waren er kansen op een derde treffer. Zo ging een kopbal van Stijn Homburg vanuit de corner net naast. En in de slotminuut eindigde een fraaie aanval met een schot over doel van Huib Siefkes. Het was Manell Matulessy, die goed over rechts doorkwam, Thom Stunnenberg bereikte, die op zijn beurt Huib Siefkes vrij voor het doel zette.

Het beloofde veel voor de tweede helft, die uiteindelijk toch wat tegenviel. Net als in de eerste helft was het WSV, dat beter de kleedkamer uitkwam. Toch kregen ook de Edenaren kansen. In de 53e minuut schoot Stijn Homburg over, niet veel later gevolgd door Nehkomi Veldt die met een fraaie actie aan de linkerkant uit de draai in de kruising schoot. Doelman Largo Karrenbelt wist met een fraaie duik echter redding te brengen. In de 66e minuut kwam Thom Stunnenberg gevaarlijk door en schoot net voorlangs. Toch waren er ook enige flinke kansen voor de gasten. Zo wist doelman Robin Franken zijn ploeg op de been te houden met een fraaie redding in de 70e minuut. In de 85e minuut leek de beslissing daar. De ingevallen Bilal Tmim wist vanaf de achterlijn de bal terug te leggen op de inkomende Stijn Homburg, die keihard binnen schoot. Op appel van de assistent-scheidsrechter, werd deze fraaie treffer echter geannuleerd. De bal zou reeds over de achterlijn zijn geweest toen Bilal Tmim de bal terug legde. Een beslissing die langs de zijlijn werd betwist, maar niet meer werd teruggedraaid. In de slotfase was het DTS Ede wat gevaarlijk bleef. Zo werd onder meer nog een kopbal van Frank Boers, die van de lijn gewerkt werd.

Daarmee eindigde het duel met 2-1. Een goede seizoensstart voor de Edenaren, die komende weekend naar Twello moeten op bezoek bij Voorwaarts Twello.

DTS Ede – WSV 2-1 (2-1)

Doelpunten: 18. Paul Diesel 0-1, 32. Thom Stunnenberg 1-1, 36. Eigen doelpunt 2-1