EXPOSITIE: HOMMAGE AAN DE NATUUR

Foto: Cultura

EDE – Keramiekcursisten exposeren voor Stichting Misbruikt

Vanaf zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober exposeren keramiekcursisten van Cultura hun kunstwerken in het bos aan de Apeldoornseweg 162b in Wekerom.

De expositie vindt plaats in samenwerking met Soroptimist Club Ede. Een deel van de geëxposeerde werken wordt voor verkoop aangeboden en de opbrengst gaat naar Stichting Misbruikt: Eén van de doelen van 2023 van de Soroptimisten. Stichting Misbruikt steunt vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. De expositie wordt op zaterdag 30 september om 13.00 uur geopend door wethouder mevrouw K. Bijl.

Kunstroute

Het keramiekwerk wordt verspreid over het terrein tentoongesteld en er wordt een kunstroute uitgezet dat langs alle werkstukken loopt. Bezoekers zijn welkom gedurende 6 dagen op aangegeven tijden de kunstexpositie te bezoeken. Ook mogen bezoekers bieden op een aantal kunstwerken. De hoogste bieder mag op zaterdag 7 oktober het werk kopen en meenemen. Tijdens openingstijden zijn gastvrouwen/ heren aanwezig om het biedingssysteem uit te leggen.

Thema: Hommage aan de natuur

In het cursusjaar 2022-2023 hebben de cursisten in de Vervolgcursus Keramiek bij Cultura gewerkt aan het thema ‘Hommage aan de natuur’. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor keramisten. Veel keramische kunstwerken zijn te herleiden naar de natuur. Keramiek staat onder andere door het maakproces al dicht bij de natuur, je hebt er immers de drie oerelementen klei, water en vuur voor nodig.

Bezoekers zijn te gast op een terrein waar honden en ganzen lopen. Om problemen te voorkomen mogen andere honden niet het terrein op. Ook niet aangelijnd.

Openingstijden: 30 september en 1 oktober en 4 tot en met 7 oktober van 13.00-17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen