DTS Ede bekert verder als groepswinnaar eerste ronde

DTS Ede heeft zaterdagmiddag de derby in en tegen Bennekom met 0-2 gewonnen.

Daarmee plaatst het zich als groepswinnaar voor de tweede ronde. De doelpuntenmakers aan Edese zijde waren vandaag Thom Stunnenberg en Frank Boers. Verder maakte Roy Talsma zijn rentree na een jaar van blessureleed bij DTS Ede.

Verslag: René Willemsen

Foto ‘s: Albert Willemsen

Op het zonnige sportpark in Bennekom werd erom drie afgetrapt voor de laatste wedstrijd in de eerste ronde van het bekertoernooi. DTS Ede was van meet af aan de ploeg die de wedstrijd bepaalde. Al in de 6e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen verdediger Ko Snel van dichtbij de paal raakte. In de 17e minuut was het DTS “topscorer van de voorbereiding” Thom Stunnenberg, die werd vrijgezet voor het doel, maar de Bennekom goalie wist zijn lob nog net te pakken. Niet veel later was het Ahmed Lak die langs de linkerflank raasde en vrij door kon op het doel. Hij wist fraai af te ronden, maar er was voor het laatste zetje reeds gevlagd wegens buitenspel. Pas na een half uur spelen was het de thuisploeg, die tot twee keer toe gevaarlijk door kwam, maar in beide gevallen bracht de betrouwbare doelverdediger Robin Franken redding. In de 32e minuut had Stijn Homburg de Edenaren op een voorsprong moeten schieten, nadat hij in zeer kansrijke positie werd bediend door Huib Siefkes; zijn inzet ging echter net naast. Vrij vlot daarna was het wederom het houtwerk wat redding bracht voor Bennekom. Nehkomi Veldt zag zijn schot de lat raken. En nog was de koek niet op in het kansenfestival voor DTS Ede. In de 39e minuut haalt Ahmed Lak met een snelle rush de achterlijn en legt hij de bal terug op Thom Stunnenberg. Deze kopt in kansrijke positie rakelings over. Vlak voor rust is het Ahmed Lak zelf, die bijna de beslissing brengt. Zijn harde schot wordt nog losgelaten door de Bennekom goalie, maar gaat ook naast. De rust valt met een 0-0 stand en dat is op zich een groot wonder.

Na de rust vervangt Youssef El Hamouchi de in de eerste helft uitblinkende Hidde Eshuis. Het spelbeeld is niet anders. DTS Ede voetbalt veel makkelijker, al was het tempo mede door de hitte niet hoog. In de 56e minuut maakt niemand anders dan Thom Stunnenberg dan eindelijk de eerste goal. Aan de linkerzijde van het veld draait hij zich goed vrij en schiet raak in de rechterhoek van het doel; 0-1. Vrijwel meteen daarna had ook de tweede goal voor DTS Ede moeten vallen. Thom Stunnenberg legt af op Huib Siefkes, die oog in oog met de keeper uitglijdt. En zo blijft DTS Ede kansen missen en laat het Bennekom in de wedstrijd. Er volgden enige wissels en het spel werd rommeliger. Bennekom drong nog enige malen aan voor het doel van Robin Franken, maar wist geen gevaar te stichten. In de 75e minuut komt Roy Talsma erop na een jaar van blessureleed. Een mooie opsteker voor DTS Ede. En in het slot van de wedstrijd wist die andere invaller, Frank Boers, na goed afleggen van Youssef el Hamouchi de 0-2 binnen te werken. Een meer dan terechte overwinning.

Daarmee plaats DTS Ede zich voor de volgende ronde van het beker toernooi. Voor Bennekom is het bekeravontuur alweer voorbij. Komend weekend start DTS Ede de competitie met een thuiswedstrijd tegen WSV. Bennekom ontvangt dan in eigen huis NSC Nijkerk.

Bennekom – DTS Ede 0-2 (0-0)

Doelpunten: 56. Thom Stunnenberg 0-1, 90. Frank Boers 0-2