Leerlingen van CNS De Vuursteen adopteren Airbornemonument

Airborne monument 2022
Ter illustratie
Airborne monument 2022 Ter illustratie
Foto: Albert Willemsen

EDE – Op donderdag 14 september vond de overdracht van het Airbornemonument plaats. Leerlingen van groep 7 van basisschool De Vuursteen adopteren het monument voor een jaar.

Het afgelopen jaar had groep 7 (inmiddels groep 8) van De Vlinderboom het Airbornemonument geadopteerd. Zij dragen het monument donderdag over aan groep 7 van De Vuursteen. Het programma start met een toespraak van de burgemeester. De leerlingen hebben zelf een mooi programma gemaakt voor deze bijzondere adoptie.

Op zaterdag 16 september zullen twee leerlingen van groep 7 van De Vuursteen een krans leggen tijdens de Airborne Luchtlanding en Herdenking op de Ginkelse Heide.

Jaarlijks adopteren leerlingen van basisscholen in het hele land oorlogsmonumenten. Dat betekent dat op de school en in de klas een jaar lang aandacht wordt besteed aan ‘hun’ oorlogsmonument.

Klassendagen

Het project “Adopteer een monument’ is bedoeld om kinderen te betrekken bij herdenken. Dat gebeurt ook bij de klassendagen. Woensdag en donderdag zijn ruim 500 kinderen van basisscholen uit Ede op de Ginkelse Heide om te leren over de geschiedenis van de Airborne Luchtlandingen en de inzet van veteranen van toen en nu. In samenwerking met 11 Luchtmobiele Brigade, het Veteranen Ontmoetingscentrum en VEVAstudenten van Dulon-college Ede organiseert gemeente Ede deze leuke en leerzame klassendagen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen