DTS Ede sluit open dag af met winst

DTS Ede heeft zaterdagmiddag 26 augustus het oefenduel tegen Roda ’46 met twee nul gewonnen.

Verslag René Willemsen

Foto’s Albert Willemsen

In een open duel waren het de gasten die als eerste dicht bij een treffer waren. In de 7e minuut bracht doelman Robin Franken echter redding. Niet veel later was daar het antwoord van de blauwwitten. Een slimme dieptepass van Ahmed Lak was de aanleiding. Thom Stunnenberg wist met een slimme lichaamsbeweging zijn directe tegenstander af te schudden en gaf op volle snelheid de voorzet op Huib Siefkes, die de bal alleen maar hoefde binnen te schieten. De bal werd echter voordat deze bij Huib Siefkes kwam door een eigen verdediger binnengewerkt; 1-0. In de 26e minuut was Huib Siefkes ongelukkig toen hij zijn schot op de paal zag belanden. Op slag van rust wist Thom Stunnenberg de voorsprong niet te verdubbelen. Zijn inzet werd gestopt door de Roda goalie.

Na de rust waren het de gasten die het heft in handen namen. Zij hielden lang balbezit en waren meerdere malen dreigend. Enige malen was Robin Franken een sta in de weg, maar ook het vizier van de Leusdenaren was vandaag duidelijk niet op scherp. Het weigerde simpelweg te scoren. En als je dat eenmaal doet, dan halen we meteen een eeuwenoude voetbalwet naar voren. Juist ja, de goal viel aan de andere kant. In de 80e minuut wist de vandaag flink aanwezige Thom Stunnenberg zich vrij te lopen en mocht hij alleen op het doel af. Na een mooie schijntrap, waarmee hij de doelman op het verkeerde been zette, wist hij raak te schieten; 2-0. Niet veel later ontsnapte Thom wederom aan de Leudense defensie en legde hij af op de ingevallen Michel van de Mast, die zijn inzet gepakt zag worden.

Daarmee eindigde een mooie dag op Sportpark Inschoten en twee winstpartijen. “Dinsdagavond 5 september oefent DTS Ede nog eenmaal in eigen huis. Ditmaal heet de tegenstander FC de Bilt. Aanvang: 20.30 uur

DTS Ede:

Robbin Franken, Ahmed Lak, Chiel Willems, Maarten van Steenbeek (71. Yannoah Luttikhuizen), Manell Matulessy (75. Michel van de Mast), Stijn Homburg, Haikaz Vervaart, Etienne Baars, Huib Siefkes (46. Ko Snel), Nehkomi Veldt (75. Mamadou Traore), Thom Stunnenberg.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen