39e Vlegeldag Bennekom

BENNEKOM - Woensdagmiddag 23 augustus.
BENNEKOM - Woensdagmiddag 23 augustus.
Foto: ASMedia

BENNEKOM – Op woensdag 23 augustus, was het weer de traditionele Vlegeldag in Bennekom.

De Vlegeldag begon met de openingsoptocht en het in werking zetten van de grote Dorschkast door de heidehoogheden. Burgemeester René Verhulst was aanwezig bij het voorbijtrekken van de optocht.

Er was een uitgebreid programma voor jong en oud en er was voor ieder wat wils. Zo konden bezoekers struinen over de Vlegelmarkt, waar diverse kraampjes stonden met allerlei leuke en unieke spullen. Daarnaast konden kinderen hun eigen spulletjes verkopen op de kindervlooienmarkt.

Ook waren er demonstraties te zien van oude ambachten, zoals handdorsen en machinedorsen. Hierbij konden bezoekers zien hoe vroeger het graan werd geoogst en verwerkt tot meel. Het was interessant om te zien hoe dit vroeger gebeurde en hoeveel werk hierbij kwam kijken.

Op het hoofdpodium waren verschillende optredens te zien van lokale en bekende artiesten. ’s Ochtends traden de Shanty Zangers uit Ede op en ’s middags was er onder andere een optreden van Jong Belegen en DJ Freek Steenvoorden. Ook de bekende zanger RenĂ© van Duijn en de Bennekomse trots Ronnie Tober traden op. Als klap op de vuurpijl zorgde Marco de Hollander ’s avonds voor een spetterende afsluiting van de Vlegeldag.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag met mooi weer en veel bezoekers. Het was een gezellige en sfeervolle dag waarop jong en oud zich uitstekend vermaakt hebben. De Vlegeldag blijft een traditie in Bennekom, en we kijken nu al uit naar volgend jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen