DTS Ede onderuit tegen Woudenberg

Dinsdagavond stond alweer het derde oefenduel op het programma. Thuis gingen de blauwwitten met 1-3 onderuit tegen Woudenberg. De gasten waren in de beginfase veel feller dan de Edenaren en verhinderden zo de thuisploeg in haar spel te komen.

Na 9 minuten was er een snelle uitbraak van Woudenberg, waarbij een van de voorwaartsen behendig vrijkwam voor doelman Robin Franken. Met een fraaie lob zette hij Woudenberg op voorsprong; 0-1. Niet veel later was er volle druk van Woudenberg en kon de Edese defensie de bal maar niet uitverdedigen. Het leverde de 0-2 op. In de 21e minuut was daar de kans op een tegentreffer. Frank Boers mocht aanleggen vanaf elf meter, maar schoot net over. Wel kwam DTS Ede beter aan het voetballen en nam het initiatief in de wedstrijd over. In de 33e minuut zag Bilal Tmim zijn inzet van de lijn weggekopt worden. Even later gevolgd door een grote kans voor Frank Boers, die van dichtbij net naast schoot. In de 38e minuut was er nog de kopbal van Frank Boers die rakelings voorlangs ging. In de 42e minuut werd er wederom een penalty toegekend aan de thuisploeg nadat Nehkomi Veldt binnen de beruchte lijnen werd neergehaald. Ditmaal mocht Bilal Tmim een poging wagen; 1-2.

Na de rust was het wederom Woudenberg, dat kort op de bal zat en dreigender was. In de 52e minuut moest aan de noodrem worden getrokken. De toegekende penalty werd benut; 1-3. In tegenstelling tot de eerste helft was er ditmaal geen comeback van de thuisploeg. Wel waren er nog kansen voor Thom Stunnenberg, die zijn inzet gestuit zag worden en een kopbal van Huib Siefkes, die net naast ging.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor de Edenaren. Aanstaande zaterdag zal DTS Ede tijdens de open dag aantreden tegen Roda ’46. Aanvang 15.00 uur sportpark Inschoten.